Webmaster Menno Stigter overleden


Oud-lid en webmaster Menno Stigter overleden

Zondagochtend 24 november is tot ons verdriet Menno Stigter veel te jong overleden. Menno was als webmaster betrokken bij de club. Tot ongeveer anderhalf jaar geleden speelde hij mee in de interne en externe competitie. Na enkele jaren één van zijn kinderen, Luuk, naar schaakles gebracht te hebben, vond hij het tijd om zelf ook mee te doen. Tijdens één van de clubavonden vertelde hij dat hij ziek was, maar dat de behandeling leek aan te slaan. Na de behandeling leek alles goed te zijn. Helaas bleek later bij een controle dat het toch uitgezaaid was. Hierna gaf Menno aan dat hij geen fut meer had voor de schaakpartijen op vrijdagavond.

Enkele jaren geleden waren Menno en ik in gesprek gekomen over de website. Hij gaf aan dat hij deze wel samen wilde opzetten. Enkele maanden later was de website al live, dankzij de doortastendheid van Menno. Tot nu toe draait deze website naar volle tevredenheid. Hierna heeft Menno ook de nieuwe website van de RSB opgezet, die ook prima draait.

Ondanks dat hij niet meer zelf schaakte, wilde Menno wel betrokken blijven. Tot het einde toe bleef Menno actief als webmaster. Dit tot zelfs enkele dagen voor zijn overlijden met een mail aan de nieuwe webmaster. Hij wilde de boel goed overdragen en zeker weten dat alles bleef draaien.

Menno zat net als ik, in de IT. We spraken dus niet alleen over schaken, maar zeker ook over de IT, onze projecten en dergelijke. Ik zal me Menno blijven herinneren als een actief en betrokken persoon die altijd zijn steentje wilde bijdragen.

A.s. vrijdag 29 november kunnen we om 13.30 uur afscheid van Menno nemen in crematorium “Hofwijk”, Delftweg 230, Rotterdam. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren en samenzijn.

Namens het bestuur van CSV,
Eduard Hartog

 

Menno Stigter

 


Webmaster RSB Menno Stigter overleden

Het bestuur en de medewerkers van de RSB hebben met droefheid kennis genomen van het veel te vroege overlijden van een van de webmasters van de RSB, Menno Stigter. Samen met enige anderen was Menno nauw betrokken bij het opzetten van de nieuwe website van de RSB.

De website draaide vanaf het begin zonder grote problemen, maar als er een enkele keer een beroep gedaan moest worden op zijn specifieke kennis op het gebied de werking van het managementsysteem WordPress en van specifieke toegevoegde software, dan trad hij altijd snel en probleemoplossend op.

Nog niet zo heel lang geleden deelde hij mede vanwege zijn ziekte het webmasterschap op te willen geven, maar gaf hij tevens aan dat voorlopig alles waar het zijn ziekte betrof onder controle leek. Het heeft helaas niet zo mogen zijn.

We verliezen in hem een toegewijde medewerker. Ons medeleven gaat uit naar Menno’s naasten en familie. Het overlijden van een dierbare gaat altijd gepaard met verslagenheid en verdriet. Wij wensen hun veel kracht en sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Namens het bestuur en de medewerkers van de RSB,

Angelo Ayala,
Voorzitter RSB

Willem Platje,
Webmaster RSB