5 april: Snelschaken tegen kanker & Simultaan Jorden van Foreest


Wie wil Jorden van Foreest onze nationaal kampioen verslaan?

Op woensdag 5 april daagt Jorden van Foreest jullie uit om het in een simultaan tegen hem op te nemen voor het goede doel. ’s Middags wil Jorden het opnemen tegen 30 basisschoolkinderen en ’s avonds tegen 25 volwassenen en oudere junioren.

Voor deelname hieraan betalen kinderen 10 euro en volwassenen 25 euro. Deze opbrengst komt geheel ten goede aan Schaken tegen Kanker (Roparun 2017). Jorden komt op 5 april , net als vorig jaar, uit Groningen naar ons toe om belangeloos een bijdrage te leveren voor dit goede doel! Geef je snel op als je tegen Jorden een kans wilt wagen.

Volwassenen kunnen mailen naar: nnteam21@gmail.com en kinderen kunnen mailen naar: info@hetschaakkasteel.nl

Schoolschaaktoernooi voor basisscholen
’s Middags is er een toernooi voor teams van basisscholen met leuke prijzen en voor iedereen een herinnering. De puzzel (klik hier) kan nog worden opgelost en onder alle inzendingen worden mooie boeken verloot ter beschikking gesteld door De Beste Zet. De prijswinnaars maken we op 5 april bekend.

Snelschaaktoernooi
’s Avonds is er een snelschaaktoernooi. Er wordt gespeeld in twee groepen op basis van rating. Voor beide groepen zijn er veel prijzen in natura. Dit jaar ook drie geldprijzen ( per groep 75, 50 en 25 euro) mede dank zij sponsoring van de firma Mastermind en st. Het SchaaKKasteeL. Hierdoor kan het inschrijfgeld volledig ten goede komen aan het goede doel. We hopen daarom op een hoge opkomst. De puzzel (klik hier) kan nog worden opgelost en onder de goede inzendingen worden drie mooie DVD’s verloot. De prijswinnaars maken we op 5 april bekend.

Iedereen die mee wil doen of wil komen kijken is welkom! Het gaat om het goede doel!

In de nieuwe editie van Schaakmagazine wordt ook aandacht besteed aan Schaken tegen Kanker:

Schaakmagazine februari 2017

Restaurant The World
Ook dit jaar wordt ons een prachtige locatie ter beschikking gesteld. We zijn weer te gast in het fraaie restaurant The World in gebouw de Delftse Poort vlak naast het nieuwe Centraal Station van Rotterdam. Het restaurant is op de eerste verdieping gevestigd.

Nieuwe notatieboekjes
Na het succes van vorig jaar zijn er ook dit jaar speciale notatieboekjes gedrukt. De drukkosten zijn volledig gedekt door bijdragen van diverse sponsors. Hierdoor komt de volledige verkoopopbrengst van de boekjes ten goede aan Schaken tegen Kanker (Roparun 2017). Voor verenigingen die tien of meer boekjes bestellen is er een kleine korting.

Bestellen kan nu al door een mail te sturen naar : nnteam21@gmail.com

Aandacht voor schaakliefhebbers overleden aan kanker
Op onze website publiceren wij
portretten van schakers en schaakliefhebbers die overleden zijn aan de gevolgen van kanker. Ieder jaar proberen we dit bestand bij te werken aan de hand van uw bijdragen.
Mail naar
info@schakentegenkanker.nl
Naast het ophalen van geld voor het goede doel is het ook een moment om stil te staan bij onze overleden schaakvrienden.

Rotterdam Schaakspel
In de hal van gebouw de Delftse Poort zal het Groot Rotterdam Schaakspel worden geplaatst en hiermee mag die dag worden gespeeld. Vorig jaar kreeg dit spel veel aandacht van bezoekers en van personeelsleden die in gebouw de Delftse Poort werken.

Organisatie
De organisatie van de activiteiten is in handen van Team 21 Nationale-Nederlanden Pensioen en Stichting Het SchaaKKasteeL.

Informatie:
Website: www.schakentegenkanker.nl
Mail: info@schakentegenkanker.nl

Nationale Nederlanden Rotterdam