RSB Grand Prix


 

Het eerstvolgende RSB Grand Prix-toernooi is op zondag 17 oktober 2021 in Schiedam.

Er is plaats voor 92 deelnemers. Voor meer informatie en inschrijven klik je hier. (INSCHRIJVING IS GESLOTEN)

 

Voor wie is de RSB Grand Prix?

De RSB Grand Prix toernooien zijn er voor iedereen die schaken een leuke sport vindt en niet ouder is dan 18 jaar (geboren in 2004 of later).

Opzet

Op de agenda van 2021/2022 staan voorlopig 5 RSB Grand Prix toernooien. Elk RSB Grand Prix toernooi duurt een middag.

Indeling

De deelnemers worden op sterkte ingedeeld in vierkampen, zeskampen en achtkampen. De jeugdratings zorgen voor een goede indeling. Zo speelt iedereen tegen spelers die ongeveer net zo goed kunnen schaken.

Speeltempo

In de vierkampen (voor de sterkste spelers) is de bedenktijd per partij 30 minuten per persoon en 5 seconden increment vanaf zet 1. In de zeskampen (voor de gemiddeld sterke spelers) 15 minuten en 5 seconden increment. In de achtkampen (voor de overige spelers) 10 minuten en 5 seconden increment.

Grand Prix klassement

Bij elk toernooi zijn er naast prijzen ook Grand Prix punten te verdienen voor het algemeen klassement. Aan het einde van het seizoen worden de punten van de beste drie toernooien van elke deelnemer opgeteld. De winnaar van  het algemeen klassement mag zich RSB Grand Prix kampioen 2021/2022 noemen. Zijn of haar naam komt op de wisselbeker te staan. Verder zijn er prijzen per leeftijdscategorie.

Prijzen

Geldprijzen bij de vierkampen voor de nummers 1 en 2. Bekers en/of medailles bij de zeskampen en achtkampen voor de nummers 1, 2 en 3.

Kosten

Meedoen kost € 5,00 per toernooi en daar krijg je dan ook nog een consumptie voor.