Arie Werksma wint eerste Chess Memorial

Op woensdag 30 december werd het eerste Chess Memorial in Krimpen aan den IJssel gespeeld. Voor de start van het toernooi vond een herdenking plaats van de in 2015 overleden schakers in de regio van de Rotterdamse Schaakbond. De namen van de overleden schakers werden opgelezen, gevolgd door een minuut stilte.

Na de herdenking van deze 11 schakers startte het toernooi, dat bestond uit 9 snelschaakpartijen van 7 minuten per persoon per partij. Na 6 ronden stond Mark Timmermans met een 100% score aan kop, op één punt gevolgd door Arie Werksma. In de zevende ronde speelden beiden tegen elkaar, een partij die Arie won. Doordat beiden hun laatste 2 partijen wonnen eindigde Arie en Mark met 8 uit 9 op de eerste plaats. Arie werd tot winnaar van het toernooi uitgeroepen, omdat hij de onderlinge partij had gewonnen. Op de 3e plaats met 7 uit 9 eindigde Lennard den Boer.

Het toernooi kende met 86 deelnemers een succesvolle start en bij de sluiting werd al aangekondigd dat volgend jaar wederom een Chess Memorial op 30 december georganiseerd zal worden.