Open Kampioenschap Krimpenerwaard (20 oktober)


SV Krimpen organiseert op zaterdag 20 oktober het derde Open Kampioenschap Krimpenerwaard. De toernooiformule SNEPID, een combinatie van SNElschaak en raPIDschaak, is geïntroduceerd tijdens het OKK 2016 en ook in 2017 toegepast. Deze toernooiformule blijkt een spectaculair succes, meld u dus snel aan!

De wereldtop speelde in Parijs en Leuven toernooien, waarbij een combinatie van rapidschaak- en snelschaakpartijen de winnaar bepaalde. Het OKK wordt volgens dezelfde opzet gespeeld maar dan op één dag. Er worden 5 rapidschaakpartijen gespeeld, gevolgd door 5 snelschaakpartijen. Het tempo voor de rapidschaakpartij bedraagt 15 minuten en 5 seconden per zet per speler en voor de snelschaakpartijen 3 minuten en 2 seconden per zet per speler.

Er wordt gespeeld in een Invitatiegroep met regionale toppers, waarvoor in elk geval uitgenodigd worden GM Erik van der Doel, winnaar Invitatiegroep 2016 en 2017,  John van Baarle, winnaar Open Groep 2017 en Wiggert Pols, Nederlands kampioen A-junioren 2018. Om het Open Kampioenschap Krimpenerwaard wordt gestreden in de Open Groep. De winnaar ontvangt naast de 1eprijs ook de Henk Verver Trofee en het recht op een plaats in de Invitatiegroep van het volgende OKK. In de Open Jeugd Groep, die dit jaar in de plaats komt van de teamwedstrijden, strijden pupillen en junioren tot en met 18 jaar om het Jeugd-Open Kampioenschap Krimpenerwaard.

De nummers 1, 2 en 3 van de Invitatiegroep ontvangen een geldprijs, te weten de bedragen € 300, € 200,- en € 100,-. De winnaar van de Open Groep krijgt het recht om het volgend jaar deel te nemen aan de Invitatiegroep, en ontvangt de wisselbeker, de Henk Verver Trofee, genoemd naar de oud-voorzitter en erelid van de SV Krimpen. De nummers 1, 2 en 3 ontvangen een geldprijs, te weten de bedragen € 150,- ,€ 100,- en € 50,-. Bovendien zijn er prijzen voor de deelnemers, die eindigen op de plaatsen 15, 30, 45, 60, etc. De winnaar van de Open Jeugd Groep krijgt een beker, de nummers 2 en 3 een medaille. Bovendien zijn er prijzen voor de deelnemers 10, 20, 30, 40, etc.

Het OKK vindt plaats in de grote zaal van De Pannenkoe, Cascade 1 in Krimpen aan den IJssel. Opening van het toernooi is 9.45; uiterlijk 9.30 aanwezig, zaal open vanaf 9.00. Prijsuitreiking is om ongeveer 16.00.

De open groepen spelen volgens Zwitsers systeem. Inschrijfgeld bedraagt € 10,- voor senioren (20 jaar en ouder) en € 6,- voor junioren (jonger dan 20 jaar) en € 3,- voor pupillen jonger dan 12 jaar. Inschrijving voor de open groep kan via de website van SV Krimpen aan den IJssel (https://www.svkrimpen.nl/) of via email aan okk@svkrimpen.nl onder vermelding van naam en rating.

Hoofdsponsor:                        M. de Koning Autobedrijven
Sponsor Jeugd:                       ROSUN BV