Rembrandt Bruil winnaar Sliedrechts Rapid Schaak Vakantietoernooi


P E R S B E R I C H T

25 augustus 2017

Rembrandt Bruil winnaar Sliedrechts Rapid Schaak Vakantietoernooi

SLIEDRECHT – Na 6 speelavonden zijn de beslissingen gevallen in het Sliedrechts RapidSchaak Vakantietoernooi. Uiteindelijk is het Rembrandt Bruil die het 2e toernooi op zijn naam heeft geschreven. Met slechts 1 verliespartij is hij de terechte winnaar. Op de plekken 2 en 3 staan de Sliedrechtse schakers Peter van den Bergh en Jorik Klein. Beiden hadden een uitstekende laatste avond, maar konden Rembrandt niet meer bedreigen. De enige die dat nog wel kon was Jan Jaap Janse. Hij zou dan 3 keer moeten winnen. Halverwege de avond echter verloor hij van Peter van den Bergh en aan het eind van de avond resteerde voor hem de 4e plaats. De eindstand laat wel zien hoe dicht deze 4 spelers uiteindelijk bij elkaar zaten.

Rembrandt Bruil

Rembrandt Bruil

In Groep 2 was het zo mogelijk nog spannender. Hier konden voor de laatste speelavond nog 13 spelers in de top 3 komen en het is tekenend dat de nummer 1 van vorige week uiteindelijk op een 6e plaats eindigde. Winnaar werd verrassend Jurgen de Haan. Met een enorme eindspring wist hij William Gijsen net voor te blijven en zo met de beker naar huis te gaan.

Jurgen de Haan

Groep 3 werd een prooi voor jeugdspeler Luana Mensing. Aanvallend spel is haar handelsmerk en dat wat ook de laatste avond weer te zien. Met een straatlengte voorsprong liet zij de tegenstand ver achter zich.

Luana Mensing

Met 88 schakers die 1 of (vaak) meerdere avonden richting Sliedrecht kwamen, was dit toernooi weer een enorm succes. Naast de spannende schaakpartijen was er veel ruimte voor gezelligheid en was er elke avond wel een verrassing. Op de laatste avond werd er bijvoorbeeld getrakteerd op ijs. Ook mooi om te vertellen is dat ondanks de vele partijen en en de spanning op de ranglijst de scheidsrechters niet hebben hoeven ingrijpen. Een toernooi wat in een uitstekende sfeer begon en ook zo ook weer afgesloten werd.

De vakantie is weer voorbij, de 3e editie van dit toernooi zal volgend jaar weer gehouden worden