SV Onésimus vierkampen: de 9 winnaars zijn bekend


Op donderdag 18 juli werd de laatste ronde van de 1e SV Onésimus juli vierkampen gespeeld. Wat opviel is dat geen van de winnaars 3 uit 3 wist te scoren.

In groep 1 was Michiel de Ruiter met 2 uit 3 ratingfavorieten Andrzej Pietrow en Alek Dabrowski de baas.

In groep 2 besliste Davin Mostert het duel met de schrik van Schiebroek, Murdoch Mac Lean, in zijn voordeel en won de groep met 2½ uit 3.

Bas Muntslag stelde zijn groepswinst in groep 3 veilig door een remise met Cor Treure.

Groep 4 was de enige groep waar door middel van loting de groepswinst werd bepaald. John van Waardenberg en Hans Uittenbogaard waren in punten gelijk geëindigd en hun onderlinge duel werd remise. Hans Uittenbogaard was uiteindelijk de gelukkig winnaar.

In groep 5 pakte Bob Ameling de groepswinst. Bob eindigde samen met Marcel van der Linden op 2 uit 3. Maar Bob had het onderlinge resultaat in zijn voordeel beslist.

In groep 6 gebeurde hetzelfde. Daar won Pearl Uyttenhove doordat hij het onderlinge resultaat met Shau-Ming Yuen in zijn voordeel had beslist.

Hans Knigge wist groep 7 op zijn naam te schrijven.

In groep 8 wist John Jansen niet te winnen van Arne Middeldorp. Daarom ging de groepswinst naar de jongste deelnemer van het toernooi Cedric Kerkmeester.

Henk Langendam schreef groep 9 op zijn naam.

De uitslagen en standen van de vierkampen zijn op de Onésimus website te vinden.

Het vierkampentoernooi is goed bevallen. Met 36 deelnemers waarvan 14 eigen leden en 22 externe schakers, was het kleinschalig en met 3 ronden goed behapbaar. Er wordt bekeken of we jaar weer een vierkampentoernooi organiseren.