Messemaker 1847 2 al RSB-kampioen


Deze week werd de zesde ronde in de RSB-promotieklasse gespeeld. Na de vijfde ronde stond Messemaker 1847 2 met 10 matchpunten bovenaan, gevolgd door Charlois Europoort 4 met 8 matchpunten. Op dinsdag 1 maart verloor Charlois Europoort 4 met 5-3 bij Nieuwerkerk a/d IJssel 1. Dit betekende dat Messemaker 1847 2 op vrijdag 4 maart in de uitwedstrijd bij Moerkapelle 1 aan een gelijkspel genoeg had om een ronde voor het einde het kampioenschap te kunnen vieren. Uiteindelijk won Messemaker 1847 2 deze wedstrijd met 5-3, waardoor met nog altijd een 100% matchpuntenscore de titel in de RSB-promotieklasse 2015/2016, en daarmee promotie naar de KNSB 3e klasse, een feit is voor Messemaker 1847 2.

Onder in het klassement werd degradatie van Fianchetto 1 een feit door een 4½-3½ nederlaag bij Spijkenisse 2. Laatstgenoemd team pakte hiermee de een-na-laatste strohalm om nog te proberen degradatie te ontlopen (de laatste strohalm dient in de laatste ronde gepakt te worden). Voor die tweede degradatieplaats komen nu nog vijf teams in aanmerking. De situatie lijkt op die van het vorige seizoen, toen in de gezamenlijke slotronde in de laatste partij pas beslist werd over de tweede degradatie, dus er kan nog van alles gebeuren.

De gezamenlijke slotronde zal op woensdag 23 maart 2016 worden gespeeld. Na enig zoeken heeft de RSB-competitieleider de speellocatie van SV Spijkenisse (de Boekenberg) gevonden voor het spelen van deze slotronde.

Voor alle uitslagen en de stand, zie de competitiepagina van de RSB-promotieklasse.

 

Arrian Rutten,

competitieleider RSB