Tussenstand
RSB-competitie


Messemaker 2 en Sliedrecht 2 koplopers in hoogste klasse van de RSB

In de hoogste klasse van de RSB gaan Messemaker 2 uit Gouda en Sliedrecht 2 duidelijk aan de leiding. De teams haalden zes matchpunten uit drie wedstrijden en hebben op de concurrentie in matchpunten een voorsprong genomen. Messemaker 2 werd vorig seizoen derde in de promotieklasse na de twee teams, die naar de KNSB-competitie promoveerden. Sliedrecht 2 promoveerde uit de eerste klasse van de RSB. Het reserveteam uit Gouda deed vaker van zich spreken in de top van de promotieklasse. Die positie is nieuw voor het tweede team van Sliedrecht, alhoewel er veel spelers in het achttal meedoen die ervaring hebben in de KNSB competitie.

In de eerste klasse heeft in de B-afdeling alleen Shah Mata 1 nog alles gewonnen, maar staan de wedstrijden tegen de naaste concurrenten nog op het programma. In de eerste klasse A hebben alle teams al één of meer matchpunten verloren. Erasmus heeft als enige vijf uit drie op de teller staan.

In de tweede klasse A staat SOF/DZP 1 al op acht matchpunten uit vier wedstrijden. Shah Mata 2 heeft honderd procent uit drie rondes in de tweede klasse B.

Hans Berrevoets