2e Open Kampioenschap Krimpenerwaard


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 28/10/2017
9:30 am - 4:30 pm

Locatie
Pannenkoe

Categorieën


2e Open Kampioenschap Krimpenerwaard op 28 oktober 2017

Hoofdsponsor: M. de Koning Autobedrijven Sponsor Jeugd: ROSUN BV

Het tweede SNEPID-schaaktoernooi

Het Open Kampioenschap Krimpenerwaard 2017 wordt op 28 oktober door SV Krimpen georganiseerd in horecagelegenheid De Pannenkoe, Cascade 1 in Krimpen aan den IJssel.

Vorig jaar werd de nieuwe toernooiformule SNEPID, een combinatie van SNElschaken en raPIDschaak, geïntroduceerd tijdens het OKK 2016.Dit toernooi was een spectaculair succes, meldt u dus snel aan!

De wereldtop speelde onlangs in Parijs en Leuven toernooien, waarbij een combinatie van rapidschaak en snelschaak partijen de winnaar bepaalde. Het OKK wordt volgens dezelfde opzet gespeeld maar dan op één dag.

Er worden 5 rapid partijen gespeeld, gevolgd door 5 snelschaakpartijen. Het tempo voor de rapid partij bedraagt 15 minuten en 5 seconden per zet per speler en voor de snelschaakpartijen 3 minuten en 2 seconden per zet per speler.

Er wordt gespeeld in 3 groepen, te weten de Open Groep, waarin gestreden wordt om het Open Kampioenschap Krimpenerwaard, de gesloten Invitatiegroep met regionale toppers Bovendien is er een sterk bezet toernooi voor jeugdteams met zeer talentvolle spelers. 

De jeugdteams, die zijn samengesteld uit 4 spelers van de verschillende leeftijdscategorieën, een A/B-junior, een C-junior en een D/E-junior. Voor deze categorieën geldt de begrenzing van de leeftijd alleen naar boven toe, zodat het dus ook mogelijk is met bijvoorbeeld 4 E-junioren deel te nemen.

De winnaar van de Invitatiegroep ontvangt een beker en de geldprijzen voor de nummers 1, 2 en 3 bedragen € 300, € 200,- en € 100,-.

De winnaar van de Open Groep krijgt het recht om het volgend jaar deel te nemen aan de Invitatiegroep, en ontvangt de wisselbeker, de Henk Verver Trofee, genoemd naar de oud-voorzitter en erelid van de SV Krimpen. De nummers 1, 2 en 3 ontvangen een geldprijs, te weten € 150,-, € 100,- en € 50,-. Bovendien zijn er prijzen voor de winnaars van de ratinggroepen en de nummers 10,20,30,40,50, etc.

Voor de geïnviteerde Jeugdteams geldt dat aan het winnende team een beker wordt uitgereikt en dat de best spelende deelnemers per bord ook een beker krijgen. Aan alle deelnemers aan dit Jeugdteam toernooi zal een herinneringsfoto worden uitgereikt. Tevens ontvangen alle spelers van de teams die eerste, tweede of derde eindigen een medaille.

Het OKK vindt plaats in de grote zaal van De Pannenkoe, Cascade 1 in Krimpen aan den IJssel. Opening van het toernooi is 9.45; uiterlijk 9.30 aanwezig, zaal open vanaf 9.00. Prijsuitreiking is om ongeveer 16.00.

Er wordt gespeeld in een open groep volgens Zwitsers systeem. Inschrijfgeld bedraagt €10,-. Inschrijving voor de open groep kan via de website van SV Krimpen aan den IJssel (http://svkrimpen.nl/) of via email aan okk@svkrimpen.nl onder vermelding van naam en rating. Let wel het maximaal aantal deelnemers in de Open groep is 80, dus meldt u nu aan!