Het Erasmiaans Schaakfestijn


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 07/04/2018
10:00 am - 5:00 pm

Locatie
Erasmiaans Gymnasium

Categorieën


Op zaterdag 7 april wordt door de stichting “Het Schaakkasteel” in samenwerking met de RSB de 7e editie van het Erasmiaans Schaakfestijn georganiseerd. Ook dit jaar heeft het Erasmiaans gymnasium (Wytemaweg 25 3015 CN Rotterdam)  de school ter beschikking gesteld.
Basisscholen uit de regio van de RSB worden weer uitgenodigd teams (viertallen) naar dit evenement af te vaardigen. Er wordt in 4 groepen geschaakt:
GROEP A: De sterkste teams: Het officiële basisscholenkampioenschap van de RSB. De beste drie teams worden uitgenodigd voor het Nederlands Schoolschaakkampioenschap.
GROEP B: Talenten – Teams uit de groepen 7 en 8.
GROEP C: Beloften – Teams uit de groepen 5 en 6.
GROEP D: Allerjongsten – Teams uit de groepen 2,3 en 4.
Het hoofddoel van deze dag is de kinderen een mooie schaakdag te bezorgen. Er zijn ook nevenactiviteiten, zoals een verloting en “Schaken tegen de Beer”. Verder ontvangen alle kinderen een leuke herinnering.
Scholen kunnen meerdere teams opgeven. Het inschrijfgeld bedraagt 20 euro per team. De aanvang van het toernooi is 10.00 uur en de prijsuitreiking zal rond 16.30 uur zijn.
Verdere informatie is te vinden op   www.erasmiaansschaakfestijn.nl

Hieronder volgt belangrijke informatie over dit kampioenschap:

 

PRIJZEN:
De eerste drie teams in elke groep krijgen een beker en de spelers van deze teams een medaille. Verder is er voor alle deelnemers een herinnering.

INSCHRIJVING:
Er kan ingeschreven worden bij: Jan Sijbesma, email: jansijbesma1950@gmail.com of telefonisch: 010 4505065 en 06 54621879. Inschrijven kan tot en met donderdag 5 april 2018.

WEDSTRIJDREGLEMENT:
Er wordt gespeeld volgens het FIDE-reglement Rapidschaak. Na inschrijving zal een reglement verstrekt worden.

We hopen dat veel schoolteams zich zullen aanmelden.

Jan Sijbesma