OKD: Open Kampioenschap Drechtstreek 2023 mede mogelijk gemaakt door Kr@Infra BV. (5e ronde)


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 22/06/2023
8:15 pm - 11:45 pm

Locatie
Activiteitencentrum De Havik

Categorieën


Schaakvereniging Sliedrecht organiseert dit jaar voor de 16e keer het Open kampioenschap van de Drechtstreek. Dit traditionele, gezellige schaaktoernooi zal ook dit jaar weer plaatsvinden op de donderdagavonden in de maanden mei, juni en juli. Dit jaar wordt het toernooi mede mogelijk gemaakt door Kr@infra BV. Dankzij deze sponsoring hebben we dit jaar ook een prijzenpot van maar liefst €500.

Het toernooi bestaat uit 7 ronden en er wordt elke donderdagavond één partij gespeeld. De strijd start op donderdag 25 mei en de overige rondes worden gespeeld op 1 juni, 8 juni, 15 juni, 22 juni, 29 juni en 6 juli. De prijsuitreiking zal op 6 juli na de partijen plaatsvinden.

Er zijn in alle ratinggroepen prijzen te winnen. Daarnaast zijn er ook gespecificeerde prijzen te winnen, zoals een prijs voor de hoogste ratingstijger. De laatste editie van het OKD wist Jorik Klein er met de titel vandoor te gaan. Hij zal uiteraard zijn titel gaan verdedigen. De organisatie verwacht dat veel oud-winnaars zoals William Gijsen, Wim Pool, Peter van den Bergh en Robert van Rekom hier een stokje voor willen steken.

De toernooiopzet is dit jaar niet veranderd ten opzichte van de voorgaande edities: er worden zeven ronden volgens het Zwitsers systeem gespeeld in één grote groep. De prijzen zijn onderverdeeld naar 2 of 3 verschillende ratinggroepen, afhankelijk van het definitieve aantal deelnemers.

Het is mogelijk om maximaal twee bye’s op te nemen, waarbij elke bye een ½ punt oplevert. Het aanvragen van een bye moet minimaal 7 dagen vóór de betreffende ronde zijn aangevraagd. Extra bye’s of bye’s die niet tijdig zijn aangevraagd, leveren geen punten op. Voor de laatste twee rondes is een bye aanvragen mogelijk, maar deze leveren geen punten op.

Aanvang is elke donderdagavond om 20:15 uur. De laatste ronde zal in verband met de prijsuitreiking om 19:45 starten.

Het speeltempo per speler is 90 minuten + 15 seconden extra vanaf zet 1. De toernooiresultaten worden binnen een maand aan de KNSB geleverd voor ratingverwerking. De aanmelding is reeds geopend. U kunt zich aanmelden op www.okdschaken.nl.

Het inschrijfgeld bedraagt €7,50 en dient vooraf betaald te worden. Het inschrijfgeld dient overgemaakt te worden naar:

NL41 RABO 0359 3017 70
T.n.v. Schaakvereniging Sliedrecht
Onder vermelding van: OKD 2023 + naam

Het is ook mogelijk om het inschrijfgeld te betalen in de speelzaal, in welk geval deze €10,00 bedraagt.

Voor verdere vragen kunt u okdschaken@gmail.com contacteren.

Contactpersoon: Jorik Klein

Er wordt gespeeld in de vaste speelruimte van SV Sliedrecht: Activiteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110 te Sliedrecht.