Het PASCAL Overdagtoernooi


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 27/02/2017
Hele dag

Locatie
Denksportcentrum Papendrecht

Categorieën


Logo PASCAL kopie van websiteOpvolger van de voorjaarseditie van het Den Witten Haen-toernooi dat tot en met 2016 in Dordrecht werd gehouden. Vanaf 2017 dus in het gezellige Denksportcentrum van Papendrecht. Schaakclub PASCAL is gastheer.

Schaakclub PASCAL organiseert maandag 27 februari 2017 – dat is in de voorjaarsvakantie – het PASCAL overdag-toernooi. Dit regionale rapidschaaktoernooi wordt gespeeld in het Denksportcentrum van Papendrecht, tegenover Theater De Willem. Gestart wordt om 13.15 uur (zaal open vanaf 12.45 uur). Voor zowel toppers als huisschakers wordt het PASCAL-overdag-toernooi een mooi evenement. Het toernooi is voor iedereen toegankelijk. Ook voor jeugdschakers is het toernooi een mooie gelegenheid om in de vakantie een gezellig potje schaak te spelen.

Bij de speelzaal is volop parkeerruimte, maar ook per openbaar vervoer (bus en waterbus) is Papendrecht prima bereikbaar. De formule van het toernooi is 5 ronden Zwitsers, ingedeeld naar sterkte in 2 tot 3 groepen van circa 16 spelers (er is ruimte voor maximaal 50 spelers). Het speeltempo bedraagt 20 min. p.p.p.p. Deelname kost € 5,–, te voldoen aan de zaal. Rond 17.00 uur zullen de prijzen (cadeaubonnen van 20, 15 en 10 euro) worden uitgereikt. Er zijn prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 van elke groep.

Het PASCAL overdag-toernooi is één van de opvolgers van het “Den Witten Haen” toernooi, dat de afgelopen 10 jaar twee maal per jaar een vaste plaats op de regionale schaakkalender had. Na 20 toernooien is besloten een punt achter die formule te zetten en zo beleefde het “Den Witten Haen” toernooi zijn laatste editie in februari 2016. Kort daarna hebben bestuursleden van schaakclub Dordrecht, schaakvereniging Sliedrecht en schaakclub PASCAL (dat laatste staat voor Papendrecht Schaak Combinatie Alblasserdam) het initiatief genomen om het overdag schaken in de regio Drechtsteden voort te zetten in de vorm van drie toernooien met elk een eigen invulling: een nieuw herfsttoernooi in Sliedrecht, het reeds bestaande Hoogendoorntoernooi in de kerstvakantie in Dordrecht en dan nu in de voorjaarsvakantie het eerste PASCAL overdagtoernooi in Papendrecht.

Wie mee wil doen aan het eerste PASCAL overdagtoernooi en niet het risico wil lopen buiten de boot te vallen (er is tenslotte slechts plaats voor 50 schakers) kan zich het beste vooraf aanmelden bij wedstrijdleider Hans van den Beukel door een e-mail te sturen naar hans@schaakclubpascal.nl. Vermeld hierbij je naam, je schaaksterkte (rating of inschatting daarvan) en je schaakvereniging (indien van toepassing). Eerst na bevestiging van je aanmelding is je inschrijving definitief.

Zie ook de website van Schaakclub PASCAL.