RSB 345 schaaktoernooi 2022


Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 14/05/2022
1:00 pm - 4:15 pm

Locatie
RKBS Sint Jozef

Categorieën


Het jaarlijkse 345 schaaktoernooi van de Rotterdamse Schaakbond (RSB) vindt dit keer plaats op de Sint Jozefschool, Warande 113, in Schiedam en wel op zaterdagmiddag 14 mei 2022.

Het toernooi staat open voor alle kinderen uit groep 3, 4 of 5 van elke basisschool in de Rotterdamse regio (d.w.z. binnen de grenzen van de RSB) die enige kennis van de schaakregels hebben.

Bij dit toernooi verdienen kinderen punten voor hun school. De school met de meeste punten wint het toernooi. Hoe meer spelers van een school meedoen, hoe meer punten er verdiend kunnen worden, want ook bij een verliespartij ontvangt de school 1 punt (gelijkspel 2 en winst 3 punten).

Toernooi-info
Elke school binnen de Rotterdamse regio kan zich aanmelden met een variabel aantal teamleden via 345toernooi@gmail.com tot uiterlijk vrijdag 13 mei 2022. Vermeld in de mail de volgende gegevens:

  • de naam en het adres van de school
  • de namen van de kinderen die mee willen doen, inclusief geboortedata en in welke groep zij zitten.

Zorg ervoor dat de kinderen zich op de speeldag tussen 13.00 en 13.15 uur present melden. Daarna maken we de indeling voor de eerste ronde die dan om ongeveer 13.30 uur kan beginnen. We spelen minstens 5 ronden en maximaal 7. Om ongeveer 16.00 uur is de prijsuitreiking.

Prijzen zijn er voor de drie beste scholen. Verder in elke groep prijzen voor de drie beste kinderen. De beste school plaatst zich voor het Nederlands Kampioenschap BO 345 dat op 2 juli 2022 in Utrecht wordt gehouden.

Deelname kost € 2,- per kind, te voldoen aan de zaal (graag gepast betalen).

Meer specifieke informatie over het RSB 345 schaaktoernooi bij:
Hans van den Beukel
jeugdleider@r-s-b.nl
tel.nr. 06-16243120

 

Algemene informatie over de schaakkampioenschappen voor de middenbouw basisonderwijs:

Van november tot en met mei worden plaatselijke kwalificatietoernooien voor het NK voor de middenbouw basisonderwijs georganiseerd. Hieraan doen schoolteams met leerlingen uit de groepen 3, 4 en 5 mee. Voor deze kinderen is het vaak de eerste ervaring met een schaaktoernooi. Vraag de lokale schaakvereniging of die een plaatselijk kwalificatietoernooi organiseert.

Ongeveer dertig teams plaatsen zich voor de landelijke finale in juli. Het reglement voor die finale vind je hier en het speelschema hier.

Tot slot nog een aantal handige links voor degenen die bij de organisatie en begeleiding van de landelijke finale betrokken zijn:

  1. Aanmeldformulier voor de geplaatste teams
  2. Wijzigingsformulier voor de school of teamleider (afmeldingen en nieuwe spelers)
  3. Aanvraagformulier voor een vrijplaats