De grote Hutton-beker is voor de RSB!


De grote Hutton-beker is weer voor de RSB!

Door Jan Sijbesma

Op zaterdag 30 oktober trokken 20 jeugdige RSB-schakers naar Hengelo voor de strijd om de grote Hutton-beker. Het Hutton-toernooi is het kampioenschap van de onderbonden in de vijf leeftijdscategorieën van de jeugd. De RSB had in alle vijf categorieën een zo sterk mogelijk team op de been gekregen. De OSBO en dan vooral in de persoon van Yannic Husers had de organisatie goed voor elkaar. Er werd gespeeld in het Montessori College Twente in Hengelo. Onze vijf teams gingen er eens goed voor zitten en al vrij snel bleek dat zij een grote rol zouden gaan spelen in de strijd om de prijzen. Er werden vijf ronden afgewerkt met een bedenktijd van 15 min.p.p.p.p. + 10 sec. increment.

In de A-categorie werden drie ronden gespeeld met 25 min. p.p.p.p. + 10 sec., omdat daar minder teams aanwezig waren. Het A-team, bestaande uit Ansh (1½ uit 3), Thijs (1 uit 3), Cedric (2½ uit 3) en Javeria (1 uit 3), werd in hun categorie tweede. De NHSB was hier de sterkste.

 

In de B-categorie was het RSB-team ongenaakbaar. De vijf ronden werden alle gewonnen en dat betekende de eerste prijs. Het team bestond uit: Dylan (3½ uit 5), Zimo (4 uit 5), Joaquin (4 uit 5) en Lorin (5 uit 5!).

 

Het C-team draaide ook bovenin mee. Het team werd uiteindelijk tweede met 6 matchppunten en 13 borpunten. De bordvolgorde was: Alan (3½ uit 5), Louis (3½ uit 5), Joris (2 uit 5) en Jungmin (4 uit 5).

 

Het D-team bleef ongeslagen. Er werd twee keer gelijk gespeeld en drie keer gewonnen. Het leverde de eerste prijs op. Mees scoorde op bord 1 4 uit 5, Rhys kwam tot 3½ uit 5, Samuel tot 5 uit 5 (!) en Rawi tot 4 uit 5.

 

Ook het E-team kwam tot prima resultaten. Er werd drie keer gewonnen en twee keer gelijk gespeeld. En ook zij wonnen goud. De spelers van dit team waren: Parsa (4 uit 5), Arda (1½ uit 5), Oscar (4 uit 5) en Amir (4 uit 5).

 

Na al deze uitstekende resultaten van de vijf RSB-teams zal het niemand verbazen, dat de RSB weer de grote Hutton-beker in ontvangst mocht nemen! Bij elkaar werden 37 matchpunten en 65½ bordpunten  gescoord. SGA (Amsterdam) werd tweede en de HSB (Haagse Schaakbond) derde. Rotterdam was hier dus Amsterdam de baas. Teamleider Jan Sijbesma mocht de grote beker in ontvangst nemen. Na de prijsuitreiking werd er op de speellocatie nog gezorgd voor een maaltijd voor de spelers en begeleiders. Angelo en Hans zorgden daarvoor en ook langs deze weg bedanken wij ze daarvoor! De spelers bedankt voor jullie deelname en geweldige inzet! Na het smikkelen kon iedereen weer met een volle maag en tevreden gevoel huiswaarts keren!