Jeugdteam ‘De Giessen en Linge’ opnieuw winnaar Merwede Cup


De derde editie van de succesformule ‘Merwede Cup’ is opnieuw gewonnen door het hoogste jeugdviertal van schaakclub De Giessen en Linge. Hiermee heeft het team opnieuw bewezen over de sterkste jeugd van het stroomgebied van de Merwede te beschikken. In een enerverende finalepoule werd favoriet PASCAL 1 (Papendrecht) tweede, met slechts 1 bordpunt verschil. De overige finalisten (Sliedrecht 1 en Camphusianum Gymnasium Gorinchem) maakten geen aanspraak op de eindoverwinning.

In het uitverkochte clubgebouw van Schaakvereniging Sliedrecht streed een recordaantal van 22 jeugdteams afgelopen vrijdagavond om de prijzen. Deze enorme toestroom van jeugd uit Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Giessenburg, Meerkerk, Gorinchem en Sleeuwijk bewijst het succes van dit innovatieve toernooiconcept. Het toernooi kende in totaal 4 voorrondes op vrijdagavonden op verschillende locaties in bovengenoemde plaatsen en een climax op de finaleavond van afgelopen vrijdag. Dit zogenaamde ‘circusconcept’ zorgt er voor dat alle verenigingen participeren in de organisatie, waardoor betrokkenheid en regionale schaakpromotie gemaximaliseerd wordt.

De teams die zich niet geplaatst hadden voor de finalepoule, speelden om de eerste plaats van de poules 2, 3, 4 en 5. De teams Sleeuwijk 1, Sleeuwijk 2, De Giessen en Linge 3 en PASCAL 3 wisten hun poule te winnen en grepen hiermee eveneens een titel en bijbehorende beker. De hoogste individuele scores over 5 speelavonden werden behaald door jeugdtalent Louis Liu (PASCAL) bij de jongens en Shams Yaseen (Meerkerk) en Annika Knol (Sleeuwijk) bij de meisjes.

Op de websites van kampioen De Giessen en Linge en Schaakvereniging Sliedrecht zijn uitgebreide verslagen en fotorapportages beschikbaar.

De begeerde Merwedecup

Met dank aan Joost Stoker voor de info en de foto.