Luana Mensing houdt KNSB-speler op remise


SLIEDRECHT – In de 3e ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek zijn 9 partijen in remise geëindigd. Dit kwam vooral, omdat een aantal toppers geen risico wilden lopen en zo al vroeg in het toernooi punten zouden morsen. Bij de remises viel vooral Luana Mensing op. Zij snoepte de geroutineerde KNSB-speler Tim Schakel op een slimme manier een halfje af. Na een goed NK zet de jongste Mensing haar goede vorm dus voort.

Een aantal partijen was snel klaar. Jerry van Rekom en Kees Wessel herhaalden hun “Donald Duck” partij van vorig jaar, maar zonder het vrolijke weekblad was er weinig aan en binnen enkele zetten was het al remise.

Clubkampioen Niels Mijnster moest deze ronde opnieuw het punt delen en wel tegen een degelijk spelende Corné Boogaard. De favoriet moet er de komende rondes flink aan trekken om niet verder op achterstand te komen.

Peter van den Berg had moeite om Meinte Smink van zich af te slaan, maar wist in tijdnood toch de betere zetten te vinden en combineerde zo naar de winst.

Eddy Korevaar hield voor de tweede keer op rij een topper op remise. Nu moest hij daar tegen Wim Hokken dit keer wel hard voor knokken.

William Gijsen stopte ‘huisschaker’ Michel de Ruiter en laat zien dat hij zijn matige NK-vorm achter zich heeft gelaten.

Hans Klein liet zien niet voor niets topscorer in zijn KNSB klasse te zijn en won overtuigend van Dordtenaar Johan van de Griend.

Bram Capelle had ook deze ronde een lange partij. Zijn vastberadenheid leverde echter wel resultaat op en na ruim 3 uur spelen wist hij oud-kampioen Joost Stoker met een fraai eindspel aan zijn zegekar te binden.

Michael Bijkerk heeft zijn goede vorm nog niet te pakken en moest tegen Martin de Beer voor de tweede ronde op rij genoegen nemen met remise.

Het was trouwens sowieso een mindere ronde voor de PASCAL-spelers. Zo verloor Gerrit de Jong vrij kansloos van Dana Verheij, terwijl Martijn van Wingerden tegen Henk van der Hoek tegen stukverlies, waardoor hij terecht opgaf.

Johan Gijsen – net terug van het Museumplein – maakte in de opening een foutje tegen Mark van Hulst dat hem een stuk en uiteindelijk ook de partij kostte. Ferhat Erdogan had een goede avond en zag zijn inspanning beloond met de winst op routinier Leo Koppelaar.

Theo Heukels wist via een gedegen partij te winnen van Peter van Gaalen.

Na 3 ronden gaat Wim Pool alleen aan kop met 3 uit 3, waaronder een gratis punt in de derde ronde.

A.s. donderdag wordt de 4e ronde gespeeld.

Van: Jerry van Rekom