Qian wint Grand Prix 6 (Maassluis)


Zaterdag 21 april 2018 was het eindelijk zover, het Corry Vreeken jeugdtoernooi. Dit toernooi wordt georganiseerd door de stichting Corry Vreeken samen met de RSB en telt mee in de Grand-Prix cyclus. Op deze prachtige zomerdag in april hadden zo’n 60 kinderen de weg gevonden naar de Koningshof in Maassluis. Na de opening door de voorzitter van de stichting Corry Vreeken, Jaap van den Herik, kon het toernooi beginnen.

In de eerste twee groepen waren zes deelnemers met een bedenktijd van 20 minuten. In de volgende zes groepen waren er acht spelers met een bedenktijd van 15 minuten. Het was leuk om te zien hoeveel strijd er overal werd geleverd en het niveau was zeer hoog. Veel senioren zouden moeite hebben om in de hoogste groepen mee te komen.

De ouders konden lekker drankje halen aan de bar en in het gras of op een stoel in de zon de uitslagen van de kinderen afwachten. In sommige groepen waren de verschillen soms duidelijk maar in groep vijf was  na de laatste ronde een unieke situatie ontstaan. Vijf deelnemers met exact hetzelfde punten bovenaan. Probeer dat maar eens van te voren te verzinnen. Hier kom je met onderling resultaat en weerstandpunten en wat je al niet kan verzinnen niet uit.

De enige oplossing was loten om de vier bekers en juiste volgorde. Vanwege de uitzonderlijke situatie zal de nummer 5 ook een beker ontvangen. Want om via loting 1e of 5e te worden. Pffff, je zou er wakker van kunnen liggen. In alle andere groepen waren de verschillen iets groter.

In de loop van de middag was vijfvoudig Nederlands kampioen Corry Vreeken in hoogst eigen persoon ook aanwezig om de bekers aan de kinderen uit te reiken. Ze zat duidelijk te genieten hoeveel kinderen plezier beleven aan het schaken. Een geslaagd toernooi en tot volgend jaar! 

Verslag Marcel Bergen

De uitslagen: 

Downloaden (PDF, 92KB)

De foto’s van de bekerwinnaars van de groepen: