RSB wint het 56e Huttontoernooi!


RSB WINT HET 56e HUTTONTOERNOOI!

Op zaterdag 31 oktober werd in het Ignatius Gymnasium in Amsterdam de 56e editie van het Huttontoernooi gehouden. SGA was dit jaar de organisator van dit Nederlands Kampioenschap van de verschillende onderbonden. Dit jaar deden 10 bonden mee, waaronder een volledig RSB-team o.l.v. Jan Sijbesma. In alle 5 leeftijdscategorieën was de RSB vertegenwoordigd. Dat betekent, dat 20 RSB’ers over 5 teams verdeeld waren. Er is een Nederlands Kampioenschap per categorie en ook een Nederlands Kampioenschap overall. De RSB was niet in de sterkste opstelling richting Amsterdam gereisd, want er waren nogal wat jeugdspelers op het jubileumtoernooi in Sliedrecht.

Ook al waren we dan niet in de sterkste opstelling: de RSB behaalde wel de titel in het totaal-klassement! De strijd ging vooral tussen de Noord-Hollandse Schaakbond, SGA en de RSB. Bij de prijsuitreiking werd abusievelijk de NHSB als winnaar uitgeroepen. Zij waren met de RSB met 33 matchpunten op de eerste plaats geëindigd, maar hadden meer bordpunten. Zoals het een goede teamleider betaamt, had teamleider Jan Sijbesma alle uitslagen nauwkeurig bijgehouden. Hij diende dan ook een protest in, want de RSB had 34 matchpunten. De grote wisselbeker was ondertussen al uitgereikt aan de NHSB. Er werd druk rekenwerk verricht en het klopte inderdaad: de RSB was de winnaar met 34 matchpunten. De zaal was op dat moment zowat leeg en de grote wisselbeker was al ergens in Noord-Holland. De groepsfoto werd dan ook gemaakt zonder wisselbeker, maar wij weten, dat hij dit jaar bij ons hoort.

Een trotse Jan Sijbesma en de Huttondeelmemers

Een trotse Jan Sijbesma en de Huttondeelmemers

Wat de categorieën betreft, de A-categorie was een duidelijke prooi voor de RSB. De 5 ronden werden overtuigend gewonnen. De scores waren:

 1. Julian van Overdam         5 uit 5
 2. Roger Meng                          5 uit 5
 3. Jan van Overdam              5 uit 5
 4. Diederick Casteleijn         3½ uit 5

Ook de B-categorie werd door de RSB gewonnen. Hier waren de scores:

 1. Robin Lecomte                 4 uit 5
 2. Arne Pols                             5 uit 5
 3. Cedric Kerkmeester        1½ uit 5
 4. Leonardo Ayala                 2½ uit 5

In de C-categorie waren onze scores:

 1. Wiggert Pols                      4 uit 5
 2. Ting Ting Lu                      1½ uit 5
 3. Sybe de Oude                   2 uit 5
 4. Elnathan Ghebreab        3 uit 5

De D-categorie:

 1. Liqin Lu                               4 uit 5
 2. Marek Kudlicka                3 uit 5
 3. Daniel Kudlicka               4 uit 5
 4. Dominggus Paays           1½ uit 5

Ons E-team scoorde als volgt:

 1. Saad Zubair                      2 uit 5
 2. Wesley Tjong                   3 uit 5
 3. Hein Schouwenaars     2 uit 5
 4. Kathleen Wiegmann    2 uit 5

Na afloop was er nog een etentje bij Van der Valk in Breukelen en dat was erg gezellig.

Hutton_2015_Eetfoto_1

Hutton_2015_Eetfoto_2

Hutton_2015_Eetfoto_3

We feliciteren de 20 jeugdspelers en speelsters met dit mooie resultaat! Voor Sybe was het dubbel feest, want hij was deze dag jarig. We danken Angelo Ayala voor het vervoer, het regelen van het restaurant en de parkeerplaatsen. Verder danken we ook de ouders, die met de auto gereden hebben en ook voor de begeleiding gezorgd hebben: Saskia (moeder van Cedric), Hein (vader van Hein), Rob, (vader van Wesley), Deborah (moeder van Dominggus), Zubair (vader van Saad) en de moeder van Kathleen.