SV Krimpen neemt SO Rotterdam over


SV Krimpen aan den IJssel neemt SO Rotterdam over.

De roemrijke schaakvereniging SO Rotterdam heeft besloten haar activiteiten te stoppen en SV Krimpen aan den IJssel heeft besloten om de vereniging over te nemen. De actieve leden sluiten zich aan bij SV Krimpen. Het oude 1e team van SO Rotterdam zal onder de naam Krimpen aan den IJssel 2 het komende seizoen spelen in de 2e klasse KNSB.

SO Rotterdam is vele malen Nederlands kampioen en zelfs Europees kampioen geweest. Beroemde spelers als oud-wereldkampioen Max Euwe, Jan Timman en Victor Kortsnoj waren ooit lid en vele andere meesters en grootmeesters. Voorzitter Arthur Rongen van SO Rotterdam is teleurgesteld, maar geeft aan dat dit onvermijdelijk was. Samen met voorzitter Peter Glissenaar van SV Krimpen aan den IJssel is hij blij met deze oplossing, zodat de actieve schakers verder kunnen met hun schaaksport. Beide verenigingen verheugen zich op het komende seizoen waarbij zij als één vereniging gaan opereren.

De ervaren schakers herinneren zich het grote toernooi wat ooit door SO Rotterdam werd georganiseerd, het Rotterdam Open. Deze traditie wil SV Krimpen nieuw leven inblazen door de start van het Krimpen Open. Dit toernooi kent een 1e prijs van € 1500,- en een totaal prijzengeld van

€ 3000,-. Alle informatie over dit toernooi vindt u op www.svkrimpen.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Glissenaar (06-51423245, peter.glissenaar@hotmail.com)