12e Open Kampioenschap van de Drechtstreek


Robert van Rekom

Robert van Rekom

Het is de laatste jaren al een echte traditie aan het worden: de laatste twee maanden van het schaakseizoen kan men weer meespelen om het Open Kampioenschap van de Drechtstreek. Schaakvereniging Sliedrecht organiseert dit gezellige, laagdrempelige toernooi alweer voor de 11e keer op rij.

Vorig jaar was Robert van Rekom de verrassende winnaar en hij zal uiteraard zijn titel gaan verdedigen. Veelvoudig winnaar Peter van den Bergh zal gaan proberen zijn verloren titel weer terug te winnen, maar ook aanstormend talent Jorik Klein zal voor de eerste plaats gaan!

Het toernooi start op donderdag 28 april en de overige rondes worden gespeeld op 12, 19, 26 mei en 2, 9 en 16 juni. De prijsuitreiking zal zijn op 23 juni, waarbij op deze avond tevens een snelschaaktoernooi zal worden georganiseerd.

De formule is niet veranderd: 7 ronden Zwitsers in één grote groep met een bedenktijd van 90 minuten + 15 sec. per zet voor de gehele partij. Dit jaar is het wel voor het eerst mogelijk om 2 byes op te nemen (niet in de laatste ronde). Het inschrijfgeld is nog steeds 5 euro.

Aanmelden kan vanaf heden bij Mark van Hulst via wedstrijdleider@schakendsliedrecht.nl.

Er wordt gespeeld in de vaste speelruimte van SV Sliedrecht: Aktiviteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110 te Sliedrecht.

Graag tot ziens op 28 april a.s.