42e Klim-Op Jeugd-schaaktoernooi weer erg geslaagd!


 HET 42e KLIM-OP-JEUGDSCHAAKTOERNOOI WEER ERG GESLAAGD!
 
Op zaterdag 23 december werd in OBS Klim-Op in Capelle a/d IJssel het 42e Klim-Op-Jeugdschaaktoernooi gehouden. Schaaktrainer Jan Sijbesma en zijn assistente Bep van Hoorn zorgden weer voor de organisatie. Er waren ook weer veel vrijwilligers in touw om de denkhoofden een mooie en sportieve schaakdag te bezorgen.
In totaal waren er zo’n 80 deelnemers aanwezig. De deelnemers kwamen uit de regio, maar ook uit Eindhoven, Amersfoort, Utrecht, Den Haag en Wassenaar. Er was zelfs een meisje uit Zwitserland, dat tijdens het familiebezoek hier wilde schaken. Zij waren verdeeld over drie leeftijdsgroepen: t/m 8 jaar, t/m 10 jaar en t/m 12 jaar.
Vooral in de groep t/m 8 jaar is het elke keer weer een prachtig gezicht om die jonge denkhoofdjes achter het bord te zien zitten. Na 9 partijen was Yoeri Scholte uit Amersfoort de sterkste met 7 uit 9. Tweede werd Zidan Kazi en derde Noah Sosef. Het beste meisje t/m 8 jaar was Eviënne Jongejan van Pascal uit Papendrecht.
In de groep t/m 10 jaar was Dorian de Ridder van De Pionnetjes uit Schiedam ongenaakbaar. Hij scoorde 7 uit 7 en werd dus overtuigend eerste. De tweede prijs was voor een meisje, Thaara Swaminathan en derde werd Thom Groenewegen. Het beste meisje na Thaara was Haitong Wang van de thuisspelende Klim-Op.
Ook in de groep t/m 12 jaar was het spannend. Uiteindelijk eiste Boyd Leenen uit Eindhoven met 6 uit 7 de eerste prijs op. Chingthang Ngangbam werd tweede en Ryoga Okita werd derde. Het beste meisje was hier Keerthi Gnanasekaran.
De organisatie en de vrijwilligers kunnen op een geslaagde en sportieve schaakdag terugkijken! Vrijwilligers worden ook langs deze weg hartelijk bedankt voor hun inzet!
Hieronder nog enkele foto’s en het eindklassement per groep: