50 extra plaatsen bij het OJKG a.s. zaterdag!!!


Goed nieuws voor degenen die aanstaande zaterdag 3 september achter het net dachten te vissen! Het Open Jeugdkampioenschap van Gouda (het OJKG) had aanvankelijk plaats voor 100 deelnemers. Maar de belangstelling voor dit toernooi, waarmee aanstaande zaterdagmiddag het schaakseizoen wordt geopend, is zo groot, dat de organiserende vereniging Messemaker 1847 zich heeft beraden en koortsachtig op zoek is gegaan naar uitbreiding van de capaciteit. En dat is gelukt! Er is nu plaats voor maar liefst 150 jeugdschakers! Het aantal aanmeldingen staat inmiddels op 104 (stand per 30 augustus, 17.00 uur). Er kunnen zich vanaf dit moment dus nog 46 jeugdschakers aanmelden. Ga daarvoor snel naar de pagina met het inschrijfformulier.

Dat het zo storm loopt, heeft de organisatie aangenaam verrast. Hieruit blijkt dat de keuze om voor de Grand Prixformule te gaan een gouden zet is geweest. Naast schakers uit de eigen Rotterdamse Schaakbondregio hebben zich tot nu toe opvallend veel schakers aangemeld uit andere windstreken, zoals Den Haag, Utrecht, Den Bosch en Enschede. Dat belooft zaterdagmiddag dus een interessant toernooi te worden, want met zoveel deelnemers zullen de krachtsverschillen in de vier-, zes- en achtkampen klein zijn (er wordt op speelsterkte ingedeeld).

Hulp gevraagd!!

De capaciteitsuitbreiding van 100 naar 150 plaatsen heeft nog een ander gevolg: er zijn meer groepsleiders nodig. Via deze weg daarom de oproep: heeft u zaterdagmiddag gelegenheid om een groep te leiden, meld u zich dan z.s.m. bij de organisatie. Dat kan heel snel middels een appje aan Hans van den Beukel via nummer 06-16.243.120.