6 april 2019: 25ste J. de Kluyver Jeugd­toernooi


Op zaterdag 6 april 2019 wordt voor de 25ste keer het J. de Kluyver Jeugdschaaktoernooi van Spijkenisse gehouden. Een heel gezellig, spannend en sfeervol toernooi waar elk jaar naar uitgekeken wordt.
Omdat het dit jaar een jubileum is hebben we, naast de bekende zaken zoals Panna, het Grote Schaakspel en de Popcorn en Suikerspin stand ook een aantal extra leuke activiteiten georganiseerd.

We zijn heel blij dat er dit jaar een grote afvaardiging van “De ChessQueens” naar ons toernooi zullen komen.
WGM Anne Haast, WIM Rosa Ratsma en Maaike Keetman zullen deelnemen aan het Invitatietoernooi.
WGM Bianca de Jong-Muhren zal ‘s middags een simultaan verzorgen waar iedereen aan kan schuiven. In de ochtend zal zij een workshop geven voor ouders en begeleiders, waarin ze o.a. zal ingaan op het begeleiden van jonge schaak(st)ers.

Tijdens de lunch worden de ChessQueens uitgedaagd door SV-Spijkenisse voor een Snelschaak-match(5 min pppp). Spektakel gegarandeerd.

Erika Sziva van Schaakwinkel ‘De Beste Zet’ zal met haar verkoop stand aanwezig zijn.

We zijn weer blij dat ook de gemeente vertegenwoordigd zal zijn. Wethouder Martijn Hamerslag zal bij de prijsuitreiking aanwezig zijn.

Het toernooi is geschikt voor elk niveau schaker, van huisschaker of schoolschaker tot landelijke top. Het is een van de grootste jeugdtoernooien van Nederland en er doen ook elk jaar spelers uit het buitenland mee.

Zie voor verdere informatie: Toernooi-informatie J. de Kluyver jeugdtoernooi.