Corona: RSB-competitie 2019/2020 niet meer hervat


De RSB heeft tot nu toe op basis van de maatregelen van de Rijksoverheid twee keer besloten een reeks wedstrijden af te gelasten. Dit was ingegeven door het feit dat de RSB-competitie en RSB-beker veel minder wedstrijden moesten spelen om ze te voltooien dan de KNSB-competitie. Afgelopen week werd de sluiting van de horeca echter verder verlengd naar 20 mei 2020, waardoor er helaas onvoldoende tijd overblijft om de competitie en de beker uit te spelen. De viertallencompetitie was overigens minder ver gevorderd, waardoor het uitspelen van de viertallencompetitie al helemaal onmogelijk is geworden.

Het RSB-bestuur heeft op haar digitale bestuursvergadering van zondagavond 26 april 2020 als volgt besloten:

De RSB hanteert globaal dezelfde lijn als de KNSB. Dit betekent het volgende:

1. De RSB-competitie, RSB-beker en RSB-viertallencompetitie 2019/2020 worden stopgezet en niet meer hervat. Er is geen kampioen en geen bekerwinnaar.
2. Er vindt geen promotie of degradatie plaats.
3. Verenigingen zullen binnenkort inschrijfformulieren ontvangen ten behoeve van de opgave voor de RSB-competitie, -beker en -viertallencompetitie seizoen 2020/2021.
4. Aan de hand van de betreffende opgave zullen de RSB-competitie en RSB-viertallencompetitie opnieuw worden ingedeeld en zal opnieuw geloot worden voor de RSB-beker. Eventuele opengevallen plaatsen in de RSB-competitie worden opgevuld op basis van de stand in de verschillende poules na de laatste volledig gespeelde ronde in de betreffende poule.

Het blijven helaas onzekere tijden. Het is dan ook te hopen dat de schaakclubs vanaf september weer kunnen spelen en dat de competitie weer eind september kan aanvangen. Het blijft echter afwachten of dit mogelijk zal zijn. De voorbereidingen op het nieuwe seizoen moeten echter wel getroffen worden.

namens het RSB-bestuur,
Arrian Rutten,
competitieleider RSB.