Dana Verheij Nederlands Kampioene NK-D


Onze RSB jeugd heeft op het NK-D zeer goede resultaten geboekt. Met Alan Bakija en Ansh Jakhari bij de eerste tien en met Dana Verheij als Nederlands Kampioene!

Het NK-D vond op donderdag 30 mei, vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni plaats in Rijswijk. Er werden op elke speeldag 3 ronden met een bedenktijd van 55 min.p.p.p.p. +10 seconden afgewerkt. Van de RSB hadden  8 spelers en speelsters zich geplaatst voor dit NK. Van ssv Klim-Op waren dat Dana Verheij, Alan Bakija, Janice Fu en Lancelot Kien. Verder Ansh Jakhari en Lizzy van Anrooij van sv Spijkenisse,  Mees van Batenburg van RSR/Ivoren Toren en Sarah-Joy Koorevaar van sc Messemaker.

Bij de meisjes werd Dana Verheij Nederlands kampioene. Na 9 ronden waren er drie meisjes met 7,5 uit 9 op de eerste plaats geëindigd. Snelschaakpartijen van 5 min. p.p.p.p. + 3 seconden moesten de beslissing brengen. Dana was daarin heer en meester en won haar twee snelschaakpartijen tegen Amelia Jonkman en Manasvita Basa met overmacht. Een prachtige prestatie van Dana! Zij gaat later dit seizoen naar het EK in Bratislava (Slowakije). Lizzy van Anrooij scoorde heel netjes 5,5 uit 9 en viel net buiten de prijzen. Janice Fu kwam tot 4,5 uit 9 en Sah-Joy Koorevaar tot 3,5 uit 9. Dat zijn goede prestaties, want Janice en Sarah-Joy zijn nog jong en kunnen nog een paar jaar in deze categorie meedoen.

Bij de jeugd (er deed een meisje mee) werd Alan Bakija met 6,5 uit 9 mooi vijfde. In zo’n sterk veld is dat een prima prestatie! Ook hier was een barrage met drie spelers nodig om de kampioen aan te kunnen wijzen. Al drie jaar wordt de titel door een meisje behaald. Vorig jaren was dat Machteld van Foreest, dit jaar door Wendy Huang. Ook Ansh Jakhari eindigde met 6 uit 9 bij de eerste tien. Ook een goed resultaat natuurlijk.

Mees van Batenburg en Lancelot Kien kwamen tot 4,5 uit 9.

Al met al heeft de RSB het heel goed gedaan op dit NK. Gefeliciteerd, denkhoofden, met deze mooie resultaten!

door: Jan Sijbesma