Dharma Tjiam nieuwe directeur KNSB


Persbericht Haarlem, 16 december 2016

Dharma Tjiam nieuwe directeur KNSB

Het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Schaak Bond (KNSB) heeft de heer Dharma Tjiam (46 jaar) benoemd tot de nieuwe directeur van de KNSB. Tjiam start op 15 februari 2017. Hij volgt Mark van der Werf op, die per 1 januari 2017 vertrekt.

Dharma Tjiam kent de schaaksport van binnenuit. Hij speelde in de Meesterklasse bij SMB (Nijmegen) en bij Schaakclub Utrecht. Als jeugdspeler behoorde hij tot de nationale top en nu draagt hij de titel van Internationaal Meester.

Tjiam is initiatiefnemer van jeugdschaakclub Magnus Leidsche Rijn. Door de samenwerking te zoeken met gemeente en scholen, en dankzij vele vrijwilligers is Magnus vanuit het niets uitgegroeid tot de grootste jeugdschaakclub van Nederland. Daarnaast heeft hij Samen Schaken (schoolschaken in Utrecht) opgezet en meerdere Nederlandse Kampioenschappen georganiseerd voor jeugd, scholieren en studenten. Zijn ervaring als toernooidirecteur, jeugdtrainer, coach en bestuurslid van de KNSB maken zijn profiel compleet.

Econoom Tjiam is momenteel werkzaam bij de Randstedelijke Rekenkamer in Amsterdam en heeft ruime werkervaring in de publieke sector. Hij heeft eerder gewerkt voor onderzoeks- en adviesbureau SGBO en voor het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid.

“Dharma Tjiam heeft het vermogen om vanuit niets mensen in beweging te krijgen. Vooral ten aanzien van het jeugd- en schoolschaak wat een belangrijk speerpunt voor de KNSB is. Hij weet verschillende partijen te verbinden en gaat de dialoog aan met een ieder die ideeën heeft. Met Dharma Tjiam hebben we een directeur die denkt in kansen, realistisch is ten aanzien van de middelen en gestructureerd en transparant is in de uitvoering. Precies wat we zoeken. De KNSB ziet de  toekomst vol vertrouwen tegemoet”, aldus Marleen van Amerongen, voorzitter van de KNSB.

<center>Dharma Tjiam