Een greep uit 50 jaar Schiebroekse schaakhistorie


Voor allen die geïnteresseerd zijn in de schaakgeschiedenis van Schiebroek is er nu een prachtig naslagwerk. Een uniek verhaal vanuit het perspectief van de schrijvers, dat begint in december 1955 als schaakvereniging Schiebroek ontstaat. In 1977 fuseert S.V. Schiebroek met Westen-Regina en maakt furore onder de naam SWR om in 2005 samen met NRSG/Wilhelm Steinitz en Hillegersberg als fusievereniging Erasmus verder op te bloeien en te groeien.

Het boek bevat unieke historische foto’s en standen van de interne competitie uit vervlogen tijden; covers van clubbladen; karikaturen van spelers; heel veel illustraties; tal van anekdotes uit 50 jaar schaakhistorie; herinneringen aan beroemde vaste rubrieken in de clubbladen. Illustere clubgenoten van weleer komen weer op je netvlies. En … wellicht wordt ook een verrassend stukje van jouw verhaal verteld…. Beleef het mee.

Het boek heeft 158 pagina’s en kost 20 euro. Bekijk het boek op de website van sv-erasmus: http://www.sv-erasmus.nl/documenten/Geschiedenis_Schiebroek_en_WR_definitief.pdf

Bestellen:

Je kunt “Een greep uit 50 jaar Schiebroekse schaakhistorie” op 3 manieren bestellen:

1) Digitaal: via de website van Pumbo (19,79 + verzendkosten 3,84). Via de volgende link komt u rechtstreeks naar de verkooppagina: http://www.boekenbestellen.nl/boek/geschiedenis-swr

Let op: Het boekje staat op de website van Pumbo onder de volgende werktitel vermeld: “Geschiedenis SWR”.

2) Contant: 20 euro betalen aan Jaap van Meerkerk. Je wordt dan bijgeschreven op de bestellijst. Na enkele weken ligt het boekje in de speelzaal van Erasmus op naam voor je klaar.

3) Op rekening: Je maakt 20 euro over op rekeningnummer NL61ABNA0481034587 t.n.v. J. van Meerkerk, onder vermelding van: Bestelling “Geschiedenis SWR”

Door: Jaap van Meerkerk

Schiebroek