Finale PJK C pas in laatste ronde beslist


Afgelopen zaterdag 4 februari 2023 schaakten 6 finalisten in Sliedrecht om de titel Persoonlijk Jeugdkampioen RSB in leeftijdscategorie C én de daarbij behorende plaatsing voor het Nederlands Jeugdkampioenschap. Bij het ingaan van de 5e en laatste ronde was er nog heel veel mogelijk. Zou Janice Fu (ssv Klim-Op) winnen, dan zou zij met 4½ uit 5 onbereikbaar worden voor de rest. Zou ze remise spelen, dan zou de winnaar uit de partij tussen Wouter Terlouw (SV Sliedrecht) en Oscar Koppenens (RSR Ivoren Toren) langszij komen. En zou Janice verliezen en Oscar en Wouter remise spelen, dan zou zij alle drie samen met Samuel Lopes (ssv Klim-Op) gelijk eindigen, wat een barrage tussen 4 spelers betekende.

Zo ver kwam het niet. Janice verloor wel van Samuel, maar Wouter wist van Oscar te winnen, hoewel het er lang op leek dat hun partij in remise zou eindigen. Het betekende dat Wouter Terlouw de nieuwe jeugdkampioen van de RSB is en naar het NJSK mag. Vooraf was al duidelijk dat Janice, als enige meisje in de finale, de titel meisjeskampioen van de RSB niet meer kon ontlopen. Proficiat Wouter en Janice met de door jullie behaalde titels!

Klik hier voor de eindstand en de uitslagen.

 

Beeld uit de 4e ronde.

 

Bekers voor de nummers 1, 2 en 3. Medailles voor de andere drie (waarvan er één al naar huis was en dus niet op de foto staat.