Gert Timmerman wint Spindler Makelaars Watertorentoernooi


Persbericht

Rotterdam, 6 juni 2018 – Gert Timmerman (FM) heeft maandag 4 juni het Spindler Makelaars Watertorentoernooi gewonnen en is daarmee de opvolger van Hing Ting Lai (IM).

Een sterk deelnemersveld van ruim negentig enthousiaste schakers trad in de afgelopen weken aan op de speellocatie van de vereniging in Rotterdam-Schiebroek.

Sinds 1998 organiseert SV Erasmus ieder jaar aan het einde van het seizoen het Watertorentoernooi. Dit toernooi ontleent haar naam aan de tijd dat één van de voorlopers van de fusievereniging op watertorenterrein De Esch speelde. Vanaf 2015 is Spindler Makelaars hoofdsponsor van het toernooi, waarmee het sindsdien deze naam draagt.

Het toernooi is uitgegroeid tot een klassieker in het Rotterdamse schaakcircuit. Het aantal deelnemers, ook van veel andere verenigingen, neemt jaarlijks toe en steeds meer schakers zijn vaste bezoekers geworden. Het Spindler Makelaars Watertorentoernooi bestaat uit zeven ronden en wordt gespeeld op zeven maandagavonden volgens het Zwitsers systeem. Er wordt gestreden om de prestigieuze titel ‘open kampioen van SV Erasmus’ met bijbehorende geldprijzen.

Over SV Erasmus

SV Erasmus is de schaakvereniging van Hillegersberg-Schiebroek. De vereniging is ontstaan uit een fusie tussen de twee toenmalige schaakclubs in deze wijken en een derde vereniging uit Kralingen. SV Erasmus telt ruim tachtig leden en ziet de interesse in de schaaksport sterk toenemen.

Naast een interne competitie neemt SV Erasmus met zes teams deel aan de externe competitie van de Rotterdamse Schaakbond (RSB). Komend seizoen gaat de vereniging ook met ten minste één team deelnemen aan de landelijke KNSB-competitie.

Speellocatie

Laurens Borgsate, Meidoornsingel 181, Rotterdam-Schiebroek. Speelavond: iedere maandag vanaf 20.00 uur. Inloop vanaf 19.15 uur. Meer informatie: www.sv-erasmus.nl.