Gouden KNSB-speld voor Wout Boer


Gouden KNSB-speld voor Wout Boer

 

SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag heeft Wout Boer tijdens de Algemene Ledenvergadering van Schaakvereniging Sliedrecht de gouden KNSB-speld ontvangen. Uit handen van erevoorzitter Jerry van Rekom en de kersverse nieuwe preses Marcel Klein kreeg Boer deze onderscheiding vanwege het feit dat hij 50 jaar lid is van Schaakvereniging Sliedrecht en dus ook van de KNSB. Een terecht eerbetoon voor het trouwe lid en oud-bestuurder.

Boer was de zesde voorzitter van Schaakvereniging Sliedrecht. In 2003 nam hij op ludieke wijze de voorzittershamer over van Jan Veenis. Op zijn eigen wijze heeft hij in negen jaar als voorzitter Schaakvereniging Sliedrecht gebracht waar het nu staat. Nog nooit speelde Schaakvereniging Sliedrecht zo hoog, nog nooit was er zo’n sterke jeugdafdeling als nu. En nog nooit is de naamsbekendheid van Schaakvereniging Sliedrecht zo groot geweest als nu. In de hele wereld is Schaakvereniging Sliedrecht bekend door de De Leeuwboeken. En dat mede door de inzet van Wout Boer, degene, die bijna 37 jaar bestuurslid is (sinds 1976) geweest. In de beginjaren fungeerde hij als jeugdleider, later ook als materiaalmeester en als bibliothecaris. En in 2003 werd hij dus voorzitter en was dat tot 2012.

Als schaker was de oud-politieman van grote betekenis voor vooral het 1e team van Sliedrecht. Al jaren weet hij met zijn ‘Houdini’-stijl op miraculeuze wijze slecht staande stellingen alsnog te winnen. Hij heeft zodoende al veel, veel punten gescoord voor het team. Hij stond vaak aan de basis van een kampioenschap van het 1e team en is in de landelijke competitie een vaste puntenscorer.

In de interne competitie heeft hij zijn bijnaam ‘Poulidor’ met verve verdiend, want hij wist nog nooit clubkampioen te worden, maar wel vele malen als tweede te eindigen.

Ook wist hij één keer bekerwinnaar te worden en was hij vijf keer snelschaakkoning. In 2007 wist hij het Open Kampioenschap van de Drechtstreek op overtuigende wijze te winnen.

Maar bovenal  is Wout Boer een sociaal betrokken lid, die veel leden bijstaat en helpt waar nodig.

 

50 jaar trouw lid en dat verdient terecht een grote onderscheiding in de vorm van een gouden KNSB-speld.