‘IJsselschaak 115’ is uit!


Het julinummer van ‘IJsselschaak’, nummer 115, is verschenen. Secretaris Aad van den Berg van schaakvereniging ‘De IJssel’ , jarenlang ook administrateur van de Rotterdamse Schaakbond, tekent weer voor de redactie van een prachtig clubblad en meldt de redactie van de RSB-website: ‘Overigens is ons clubblad eigenlijk geen digitaal clubblad. Het verschijnt in gedrukte vorm (zwart wit, vier nummers per seizoen) en is via de website ook digitaal beschikbaar (in kleur).’

Naast het gebruikelijke verenigingsnieuws is er deze keer in een speciale bijdrage van de voorzitter ’25 vragen aan zijn voorganger’. Voorts leverde hij voor de liefhebbers een aantal schaakproblemen om op te lossen in de strandstoel, zonder computer natuurlijk. En als aandachtig toeschouwer doet hij verslag van het doorgeefschaak.

Tot slot de zeer lezenswaardige rubriek ‘Uit de media’ met onder andere aandacht voor het sterkste schaakland, de oudste schaakclub, het speeltempo, Giri en de remises, een schaakfamilie, de FIDE president op non-actief, de verjonging van de wereldschaaktop en een nieuwe KNSB website.

Lezen dus op: Clubbladen verenigingen