Indeling RSB-competitie 2019/2020


Zoals elk jaar was het weer een heel gepuzzel om de competitie ingedeeld te krijgen, rekening houdend met zo veel mogelijk wensen. Een extra complicerende factor was het Krimpen Open, een nieuw toernooi welke op negen maandagavonden gedurende het competitieseizoen wordt gespeeld. Hoewel dit toernooi niet door de RSB wordt georganiseerd, doen er uiteraard wel veel RSB-spelers mee. Vanwege deze reden heb ik besloten ervoor te zorgen dat wedstrijden die volgens het bekende schema op een speelavond van het Krimpen Open zouden vallen, een week eerder of een week later worden gespeeld. Dit gaf natuurlijk extra complicaties (buiten de reguliere zaken zoals degradanten en promovendi eerlijk verdelen, zo veel mogelijk wedstrijden omdraaien t.o.v. voorgaand seizoen, etc.), omdat er dan wel voor gezorgd moet worden dat twee opeenvolgende teams van dezelfde vereniging niet op dezelfde dag spelen. Verder is er dit keer maar één indeling gemaakt, omdat de inschrijving van twee nieuwe teams pas vorig weekend bevestigd kon worden.

Er hebben zich exact 72 teams ingeschreven, hetgeen betekent dat alle poules 8 teams bevatten: 1 x Hoofdklasse, 2x 1e klasse, 3x 2e klasse en 3x 3e klasse. Er is dus geen 4e klasse.

Bijzonderheden:

* Door de opheffing van SO Rotterdam zijn de twee teams van SO Rotterdam (1x 2e klasse, 1x 3e klasse) komen te vervallen.

* Er zijn verder 4 verenigingen die een team minder hebben ingeschreven ten opzichte van vorig jaar, en 3 verenigingen die een team meer hebben ingeschreven.

* Het nieuwe team Charlois Europoort 2 heb ik, gezien de verwachte sterkte van het team, laten instromen op de opengevallen rechthebbende plek van SO Rotterdam 1 in de 2e klasse.

* Twee teams met recht op een plek in de 2e klasse (Spijkenisse 2 en Dordrecht 5) hebben gezien hun afgenomen sterkte (Dordrecht 5 is bijvoorbeeld eigenlijk grotendeels Dordrecht 6 van vorig seizoen) verzocht vrijwillig te degraderen naar de 3e klasse. Dit is gehonoreerd, aangezien de twee extra degradanten uit de 2e klasse, Hoeksche Waard 1 en Ashtapada 1, graag willen blijven in de 2e klasse.

Via deze link kunt u de indeling zien en daar ook de gebruikelijke documenten downloaden.

Met vriendelijke groet,
Arrian Rutten,
competitieleider RSB.