De Koning, prangende vraag en prijspuzzels


De Koning

Recent is het laatste boek verschenen in de serie Wij presenteren … van Hans Böhm en Yochanan Afek. Het laatste boek gaat over het schaakstuk de koning.

Op woensdag 6 april vinden in Rotterdam diverse evenementen plaats in het kader van Schaken tegen Kanker. Ter gelegenheid hiervan kan worden ingetekend op De Koning met 40% korting waarvan minstens de helft ten goede komt aan de strijd tegen kanker. De boeken worden gesigneerd.

Er staat nog een prangende vraag open , onder de goede antwoorden verloten we een prijs. In de boekbesprekingen tot nu toe is het antwoord op de prangende vraag nog niet voorbij gekomen. Johan Hut schreef voor schaaksite.nl een bespreking en Richard Vedder voor schakers.info.
Tot slot zijn er prijspuzzels. Onder de goede inzendingen worden exemplaren van De Koning verloot.

Zie ook de rubriek ‘Ludieke nevenacties’ op de website.

Koning gevallen

Website: www.schakentegenkanker.nl

Schakersportretten

In de aanloop naar 6 april worden portretten gepubliceerd van schakers die aan de ziekte kanker zijn overleden.
In onze verbeelding kijken ze dan mee hoe wij ons inzetten voor het goede doel en zo komen ze in de gesprekken ook weer even tot ‘leven’ omdat zij allen een stukje van onze schaakgeschiedenis met zich dragen. Voor velen was schaken meer dan een spel, het was een passie. Soms komt dit ook tot uitdrukking op hun rouwkaart of zelfs op hun grafsteen. Bijzonder is dat schaken hen lang afleiding kon bieden bij de ongelijke strijd tegen deze slopende zieke.

Zie de rubriek ‘Schaken en kanker’ op de speciale website.

Teun Koorevaar