Luana Mensing
Schoolschaakkampioen


SLIEDRECHT – Het Sliedrechtse Schoolschaakkampioenschap is dit jaar gewonnen door de pas 9-jarige Luana Mensing. Als jongste deelneemster in haar groep, wist zij van alle tegenstanders te winnen en kon met 7 punten uit 7 partijen de 1e prijs mee naar huis nemen. De tweede groep werd uiteindelijk een prooi voor – ook de jongste in de groep (7 jaar) – Samuël Gijsen.

Negentien jongens én meisjes speelden afgelopen woensdagmiddag om de vele bekers die, dankzij sponsoring door Dunamis Bouw- en Adviesbureau, te winnen waren. Het ging er vanaf de eerste zet meteen hard aan toe. Als snel waren de eerste punten binnen en de ronden volgden elkaar in rap tempo op. Het was al snel duidelijk wie de favorieten waren en vooral in de eerste groep ging het lang gelijk op tussen Luana Mensing en Yochanan Alberts. Pas na het onderlinge duel wist Luana alleen aan kop te komen en moest Yochanan met de tweede plaats genoegen nemen. Derde in deze groep werd Maarten Hartkoren die, net als Luana en Yochanan, actief lid is van Schaakvereniging Sliedrecht.

In de tweede groep bleef het spannend tot aan de laatste zet. Esto Safaipour, die een aantal jaren lid was van de schaakvereniging, liet zien dat hij het schaken nog niet was verleerd. Net als Samuël Gijsen wist hij alle partijen te winnen en het onderling
resultaat was remise, zodat een barrage nodig was. Nadat de eerste snelschaakpartij opnieuw remise was geworden, kon Samuël in de tweede pot een extra dame halen, waarna het snel over was. Derde in deze groep werd Floris Vermeer die een keurig resultaat neerzette en daarmee tevens een gratis lidmaatschap voor 3 maanden van Schaakvereniging Sliedrecht verdiende. Een extra vermelding was er voor Eva Blokland. Zij kan nog maar enkele weken schaken, maar wist toch een keer remise te spelen en had bijna een punt gepakt tegen Esto Safaipour. Ook beginner Dong Teerds kwam wat laat op gang, maar wist toch nog twee partijen te winnen.

Niemand ging met lege handen naar huis, want naast een mooie beker, kreeg elke deelnemer een herdenkingsmedaille.

luana-mensing-schoolkampioen

De winnaars: Luana Mensing en Samuël Gijsen