Merwede Jeugdschaak Viertallencompe­titie van start!


De tweede editie van de Merwede jeugdschaakcompetitie ging afgelopen vrijdag van start. Omstreeks kwart over zeven schudden 64 spelers elkaar de hand, waarna de strijd op 64 velden kon beginnen. De regionaal befaamde jeugdschaakcompetitie wordt georganiseerd door een vijftal verenigingen: Dordrecht, Giessen/Linge, Pascal, Sliedrecht en Meerkerk. Speellocatie voor de eerste avond was Sliedrecht. De tweede avond vindt plaats op 20 april in Papendrecht, waarna de afsluitende avond op 25 mei in Sliedrecht is.

Nieuw deze avond was dat matchpunten doorslaggevend zijn voor de stand, voorheen werden bordpunten geprioriteerd. Dit leidde op de eerste speelavond in elk van de vier poules tot spannende teamstrijd. In poule 1 was Pascal 1 het sterkste team met 6 matchpunten, drie keer winst! Sleeuwijk 1 en Giessen/Linge 1 mogen het de volgende keer weer in deze poule proberen. Voor Dordrecht 1 viel het doek, ze werden vierde en mogen de volgende speelavond een niveau lager aantreden in poule 2. Sliedrecht 1 was op de laatste avond van de eerste editie verrassend vierde geëindigd en gedegradeerd naar poule 2. De vier Sliedrechtse spelers wisten poule 2 te winnen en mogen de volgende keer weer de strijd aan op het hoogste niveau. Sleeuwijk 3 werd in poule 2 vierde en gaat naar poule 3. In poule 3 won Meerkerk 1, Sliedrecht 2 werd laatste. In poule 4 won Meerkerk 2.

De spelers en organisatoren mogen terugkijken op een zeer geslaagde openingsavond van de tweede editie van de Merwede jeugdschaakcompetitie. Het enthousiasme en plezier voor het schaakspel bij kinderen, ouders en jeugdleiders was groots in de speelzaal en in de auto’s op weg naar huis.

Uitslagen Merwede Jeugdschaak Viertallentoernooi 2018 ronde 1

Meer foto’s zijn te vinden op: https://www.flickr.com/gp/155966822@N05/5HM12R