Mooie derde plaats voor Kathleen Velasco op NK D meisjes.


MOOIE DERDE PLAATS VOOR KATHLEEN VELASCO OP NK D MEISJES

Op donderdag 25 mei, vrijdag 26 mei en zaterdag 27 mei werd in Rijswijk het NK D (t/m 12 jaar) gehouden. Via de regionale kampioenschappen hadden de deelnemers uit het hele land zich geplaatst voor dit NK. Er werden in totaal 9 ronden afgewerkt, verdeeld over drie dagen.

Ook vanuit de RSB waren er uiteraard deelnemers en deelneemsters aanwezig. Schoolschaakvereniging Klim-Op was met maar liefst 7 denkhoofden vertegenwoordigd.

In de categorie jeugd (er deden twee meisjes mee) waren Dylan Achuthan, Jannes Westerhof, Daniel Franke en Clovis Kien van de Klim-Op aanwezig. Vooral Dylan deed van zich spreken door een aantal mooie partijen af te leveren. Hij werd met 5½ uit 9 gedeeld negende. Volgend jaar kan hij ook nog meedoen. Jannes en Daniel kwamen in dit zware geweld tot 4 uit 9. Het “buitenlid” Clovis, die ziek uit Monaco kwam overvliegen, eindigde op 3½ uit 9.

Bij de meisjes deden Kimmily Tran, Kathleen Velasco en Yiling Liu van de Klim-Op mee. Verder was ook Luana Mensing van SC Sliedrecht geplaatst. Kathleen begon een beetje stroef aan het NK, maar vooral op de laatste en beslissende dag speelde ze erg sterk. Ze kwam uiteindelijk uit op 7 uit 9 en werd daarmee gedeeld tweede en op weerstandspunten derde. Een mooi resultaat! Luana deed het met 5 uit 9 ook lang niet slecht. Kimmily en Yiling scoorden 4 uit 9.

Leuk om te vermelden is, dat bij de jeugd de 9-jarige Machteld van Foreest alle jongens achter zich liet en kampioene werd. Dat was nog niet eerder vertoond.

Kathleen Velasco NK D Rijswijk mei 2017

Kathleen Velasco NK D Rijswijk mei 2017