Nog … nachtjes slapen


Nog maar enkele nachtjes slapen en dan begint het voorprogramma van de schaakevenementen waarvan de opbrengst ten goede komt aan de strijd tegen kanker.

Bestuurderstoernooi

Op woensdagavond 30 maart trapt de  RSB af met het Bestuurderstoernooi en lang nog niet alle bestuurders hebben zich ingeschreven. Ook alle vrijwilligers zijn welkom bij dit evenement. Zo rond deze Paasdagen is er genoeg tijd om dit alsnog te doen.

Schoolschaaktoernooi en snelschaaktoernooi

Een week later barst het los met diverse schaakevenementen. Zowel voor het schoolschaaktoernooi als voor het snelschaaktoernooi zijn er nog veel lege stoelen die smeken om bezet te worden. Want er wordt geschaakt voor het goede doel en daar wil toch iedere schaker, jong en oud,  wel aan meedoen?

Schakersportretten

In de aanloop naar de evenementen worden portretten gepubliceerd van schakers die aan kanker zijn overleden.  Zo blijven zij in onze herinnering en lezen wij iets over onze geschiedenis. Vanaf een wolk kijken ze hoe wij ons inzetten voor het goede doel.

Hans Böhm

Hans Böhm verzorgt de opening en doet zelf ook mee aan het snelschaken.

Momenteel is hij erg druk met de dagelijkse filmpjes over het kandidatentoernooi dat in Moskou wordt gespeeld. Op Tweede Paasdag weten we wie de uitdager wordt van Magnus Carlsen.

De filmpjes zijn onderhoudend en leerzaam. Als je een of meerdere van deze filmpjes (nogmaals) wil zien klik dan hier, want we hebben  ze allemaal op een rij gezet voor jullie. Leuk om het er met hem over te praten als hij in Rotterdam is.

Heb je al ingeschreven voor  het boek De Koning, het laatste boek in de serie Wij presenteren … van Böhm en Afek?

Alexander Münninghoff

Naast De Koning  kan je ook inschrijven voor het mooie boek De Stamhouder van Alexander Münninghoff. Wordt ook verfilmd! Een mooi cadeau en nog voor het goede doel ook!

Eeuwige roem

Doe mee , schrijf je in en ga voor de eeuwige roem, de vele prijzen in natura zijn natuurlijk maar bijzaak. O ja, vergeet geen notatieboekjes voor je schaakvereniging te bestellen.

Tot ziens op woensdag 30 maart en woensdag 6 april.

door Teun Koorevaar
foto: Telegraaf TV