Ook tweede dag JCK RSB/HSB een groot succes


Nadat op 11 februari de Jeugdclubkampioenschappen van de RSB en de HSB in de AB- en D-categorieën hadden plaatsgevonden in Rotterdam, waren de week erna de C- en E-categorieën aan de beurt in Den Haag. Er hadden zich hiervoor precies evenveel teams (23) ingeschreven als op dag 1.

Onder leiding van HSB-jeugdleider Frank Thoma, bijgestaan door de indelingsdeskundigen Louis Wulffers en Max Kanbier, verliep deze dag weer probleemloos. De C-jeugd speelde 5 ronden, de E-jeugd maar liefst 9 ronden, waarbij zij desondanks tijd wisten te vinden om tussen de ronden door te voetballen op het plein van speelzaal De Kameleon.

Net als op dag 1 was ook deze dag Klim-Op de grote winnaar. Zowel in categorie C als in categorie E wist deze vereniging twee teams te laten eindigen bij de eerste vijf (resp. zeven) plaatsen in het eindklassement, die recht geven op deelname aan de Nederlandse Jeugdclubkampioenschappen later dit jaar. Op dag 1 had Klim-Op zelfs met drie teams in categorie D zich voor die NK weten te kwalificeren! Klim-Op werd hiermee ook RSB-kampioen in beide klassen.

Promotie deed het het beste als HSB-deelnemer en veroverde in beide klassen de tweede plaats, daarmee verdienden zij tevens kwalificatie voor de betreffende NK’s en de titel van HSB-kampioen in beide klassen.

De overige promovendi in categorie C zijn Spijkenisse en RSR Ivoren Toren (De Pionnetjes kwam hier net een half bordpunt te kort), in categorie E zijn dat dezelfde verenigingen plus SHTV en Messemaker (hier kwamen Voorburg en Kralingen één bordpunt te kort).

Op de toernooisite zijn alle gedetailleerde uitslagen en veel foto’s van beide speeldagen van deze kampioenschappen te vinden.

Door Peter Scheeren

JCK 18 februari 2017

JCK 18 februari 2017