Oproep van de voorzitter: Doe mee met het PK!


Aan alle RSB-leden en in het bijzonder die leden met een rating van meer dan 1750 wonende in Zuid-Holland:

 

Geacht RSB-lid,

Het Persoonlijk Kampioenschap van de Rotterdamse Schaakbond gaat volgende week woensdag 10 augustus van start.

logo-transparant-web-1200pxDit is het officiële kampioenschap van de Rotterdamse Schaakregio een regio met bijna 2 miljoen inwoners! Alle leden van RSB-verenigingen mogen meedoen. Momenteel zijn er 10 deelnemers in groep A. Er zijn maar liefst 57 sterke spelers die buiten de provincie wonen, waarvan 16 zelfs in het buitenland. Dat zij vanwege de grote reisafstand bedanken voor de eer is begrijpelijk.

Er zijn echter met jou 371 spelers (rating > 1750) die wel in de buurt wonen, namelijk in  Zuid-Holland. Daarvan zijn er vijftig die een rating hebben van 2100 of hoger. Zie voor de spreiding in sterkte van deze spelers de tabel onder dit bericht. De enige die zich van dit 50-tal heeft opgegeven is Rick Lahaye. Hij staat nu op vier kampioenschappen en kan dit jaar bij winst, naast de hoofdprijs van € 500,–, ook de wisselbeker definitief tot zijn eigendom rekenen. Tenzij…

Zo gemakkelijk hoeft hij die toch niet te krijgen? Hij wil er echt wel voor zweten. Ben jij degene die het hem lastig gaat maken? Het gaat trouwens niet alleen om de titels Kampioen en Kampioene (mits score >50%) van de RSB. Er is een grote prijzenpot in groep A van € 900,– ! De eerste prijs bedraagt maar liefst € 500,–! De tweede en derde prijs leveren het mooie bedrag van respectievelijk € 250,– en  € 150,– op. Daarnaast zijn er drie ratingprijzen en dat voor slechts zeven partijtjes van je favoriete hobby! En dan mag je ook nog één gratis bye opnemen (in de eerste vijf ronden). Mocht je twee partijen niet kunnen spelen dan maak je met 5½ uit 7 toch nog kans op een prijs, dus laat dat je niet ervan weerhouden mee te spelen.

Deelname kost € 22,50 bij betaling vooraf tot  augustus of € 25,– aan de zaal. Zie onze webpagina r-s-b.nl/rsb-pk-2016 met meer informatie en de actuele deelnemerslijst. Het reglement vind je hier: PK-reglement.

Je hebt nog een week bedenktijd. De eerste partij begint op woensdag 10 augustus in het prachtige bibliotheekgebouw van Spijkenisse dat heel goed te bereiken met auto én openbaar vervoer! De slotronde en de prijsuitreiking zijn op zaterdag 20 augustus. Haal ook je clubgenoten en andere RSB-vrienden over om mee te doen.

Indien het vervoer een belemmering is laat dat dan weten. Als je bereid bent om iemand mee te nemen of terug, laat dat dan ook weten. Ook als dat niet voor alle dagen geldt. Wellicht kan er dan iets collegiaals geregeld worden. Contact hierover kun je opnemen met Peter de Weerd via e-mail: p.de.weerd@freeler.nl of telefonisch: 06-44744326.

Als je toch niet gaat deelnemen aan ons meest prestigieuze jaarlijkse evenement, zouden we wel graag horen, wat de reden daarvan is. Mogelijk kunnen we met jouw input de volgende editie verder verbeteren, opdat we weer een deelnemersveld mogen ontvangen dat recht doet aan dit kampioenschap. Je op- en aanmerkingen zien we ook graag tegemoet via een e-mail naar: p.de.weerd@freeler.nl.

Kun je echt niet deelnemen, dan ben je natuurlijk van harte welkom om de speellocatie te vereren met een bezoek op één of meerdere speeldagen.

Tot ziens en met vriendelijke groet,
Angelo Ayala
Voorzitter RSB

tabel_schakers_1750