Peter van den Bergh kampioen van de Alblasserwaard


Na een zeer spannende finalepartij tegen veelvoudig winnaar Jan Jaap Janse heeft Peter van den Bergh zijn tweede kampioenschap van de Alblasserwaard binnengehaald. Zowel Van den Bergh als Janse wisten hun groep ongeslagen te winnen en mochten traditioneel samen ‘uitvechten’ wie de nieuwe kampioen zou worden. In de laatste minuten van de 39e editie van het Alblasserwaardtoernooi viel de beslissing in het voordeel van de zevenvoudige clubkampioen van Sliedrecht.

De drukke schaakagenda’s zorgden voor een wat lage opkomst, maar met 40 deelnemers mag de organisatie zeker niet ontevreden zijn. De hoofdgroepen werden dus gewonnen door Jan Jaap Janse (Paul Keres) en Peter van den Bergh. Groep 1 werd een prooi voor Martijn Stoker (Sliedrecht), die na een spannend toernooi zijn clubgenoten Bert Dobber en Jaap Euser nipt voorbleef. Ook groep 2 kende een Sliedrechtse winnaar, namelijk Sami Al-Yassin, die Rotterdammer Hans Koedam voorbleef. In groep 3 was het tot de laatste zet spannend en drie spelers eindigden met elkaar bovenaan. Uiteindelijk werd Arco van Houwelingen (Sliedrecht) als groepswinnaar benoemd, voor zijn clubgenoten Martin de Beer en Henri Hartog.

Toernooidirecteur Mark van Hulst kende in Jack de Ruijter de trouwste deelnemer. Van de 39 edities heeft de speler van het Papendrechtse Pascal er 38 deelgenomen.  Schiedammer Johan Knijff was met zijn 88 jaar de oudste deelnemer. Volgend jaar wordt de 40e editie gehouden en dat belooft een zeer speciale editie te worden.

Zie voor alle eindstanden www.schakendsliedrecht.nl

Winnaar Peter van den Bergh krijgt de beker van toernooidirecteur Mark van Hulst

De oudste deelnemer was Johan Knijff