PJK E categorie, twee winnaars met 100%


Zaterdag 20 januari speelde de E categorie het RSB PJK in Spijkenisse in de vertrouwde Boekenberg.

Doordat er acht meisjes waren, kon daar in een gesloten groep gespeeld worden. Ze mochten voor het toernooi langskomen bij hoofdarbiter Angelique van der Graaf om hun geluksnummer door te geven om de loting voor de bergertabel te bepalen.

Kampioene werd met 7 uit 7 Eviënne Jongejan (PASCAL), gevolgd door Anna Klijn (JSC De Pionnetjes) met 6 uit 7 en Olivia Fang Fei d’Ippolito (SSV De Klim-Op) met 5 uit 7.

Aangezien Eviënne al recht heeft op deelname aan het NK E in Tilburg zijn de NK tickets voor Anna en Olivia. Uiteraard wensen we alle drie de dames heel veel succes op dit NK en gezien de overtuigende prestaties bij dit PJK hebben we er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen!

vlnr Anna, Siraz, Eviënne, Ariana, Olivia

De volledige uitslag kunt u hier terugvinden

 

 

Bij de jongens in de ”open” groep was de winnaar ook oppermachtig met 7 uit 7. Dorian de Ridder (Pionnetjes) versloeg alle concurrentie en stevende rechtstreeks af op een NK ticket en de titel RSB E kampioen 2024.

De 2e en 3e plaats, die ook recht geven op een NK ticket, was een spannende strijd die in de laatste ronde beslist ging worden met 9 kanshebbers die gingen strijden om een potentiële barrage of een direct ticket.

Uiteindelijk wisten Oleg Nadrshin (3-Torens) en Yuway Li (SSV De Klim-Op) in de cruciale ronde hun partij te winnen en een NK ticket veilig te stellen. Aangezien niemand verder 5 punten heeft gehaald, hoefden zij geen barrage te spelen en kunnen ze samen met Dorian naar Tilburg.

vlnr  David, Oleg, Dorian, Rico (door een foutje staat Yuway niet op de foto)

De uitslag van de open groep kunt u hier bekijken