Regionale finale Schaak-off RSB


Op zaterdag 16 oktober 2021 was de regionale finale van de Schaak-off in Capelle a/d IJssel.

We waren te gast bij CSV op hun eigen clublocatie en werden welkom geheten door voorzitter Eduard Hartog.

In totaal waren er 21 deelnemers die zich hadden gekwalificeerd voor deze dag, maar door enkele aan- en afmeldingen konden we uiteindelijk met 16 spelers aan de borden zitten. Precies 4 poules van 4 spelers.

In de eerste groep speelden de sterkste spelers tegen elkaar, wat meestal spannende partijen opleverde die vaak pas diep in de tijdnood werden beslist. Zaheer Asefi (FM huisschaker) wist alle partijen te winnen, sommige partijen met geluk, soms omdat hij gewoon sterker was en soms omdat de tegenstander vond dat hij zelf heel slecht tegenspel had gegeven.

De tweede groep was ook een prooi voor een huisschaker, Mohtaat Homayoon. Hij wist alle drie de partijen te winnen op een solide manier, geen kansen weggeven en de paar kansen die je krijgt ten volle benutten.

In groep drie was het lang spannend wie er door zou gaan. Johan Monster (Hoeksche Waard) ging de laatste ronde in met een punt voorsprong op de concurrentie. In een gelijk opgaand eindspel miste Johan dat hij een dolle toren had waarna hij de partij moest opgeven omdat een pion van Mike Kemner (CSV) door kon lopen. Gelukkig voor Johan beslissen de regels van de Schaak-off dat als er een gelijke stand is, beide spelers doorgaan naar de landelijke finale.

De laatste groep bestond uit spelers die nog niet heel veel ervaring hadden met het fysiek op een bord schaken. Willem de Koster (huisschaker) won deze laatste groep met drie overwinningen. Willem was duidelijk tactisch de beste speler van de vier en kon op die manier de poulewinst veilig stellen.

De landelijke finale van de Schaak-off zal plaatsvinden op 30 oktober in Amersfoort. We wensen de vijf bovengenoemde spelers veel succes toe.

Hieronder vind u de volledige uitslag van alle poules en een korte sfeerimpressie gemaakt door Eduard Hartog.