Rembrandt Bruil eerste koploper Sliedrechts Vakantietoernooi


Na de eerste avond van het Sliedrechts Open Rapid Vakantietoernooi staat Rembrandt Bruil bovenaan de ranglijst.  In de drie gespeelde ronden wist hij ook drie keer te winnen, waaronder tegen de kersverse kampioen van de Schaakvereniging Peter van den Bergh.  Alhoewel het toernooi pas net onderweg is, en er nog van alles kan gebeuren, is de eerste klap uitgedeeld.
De speelzaal van Schaakvereniging Sliedrecht was afgeladen op deze eerste van zes avonden. Er waren 64 schakers uit de gehele regio en daarbuiten naar “ De Havik” gekomen om drie ronden rapid te schaken. In totaal hebben zich inmiddels al bijna 90 deelnemers ingeschreven om een of meerdere keren mee te schaken en te strijden om de vele prijzen die eind augustus worden uitgereikt.

Volle bak bij Schaakvereniging Sliedrecht, 64 spelers op de eerste speelavond

Vooral de jongeren lieten zich gelden op de eerste avond. Naast Rembrandt staan ook nog Jochanan Alberts (jeugdkampioen van Sliedrecht) en Yaro van Beest op 100%, maar zij speelden twee ronden mee.  In de achtervolging zijn ratingfavoriet Jaco Vonk en jeugdspelers Jorik Klein, Andrew Mensing en Jurgen den Haan, terwijl er veel spelers met twee gewonnen partijen ook een uitstekende start van het toernooi hebben.  Aan de andere kant is er na een avond nog weinig van te zeggen.  Door de opzet van het toernooi is het niet nodig om elke avond te spelen en wanneer er negen ronden van de achttien in totaal zijn meegeschaakt, komt men in de eindrangschikking.  Zo zijn er in elke ratinggroep dus nog deelnemers die pas een volgende keer meedoen.

Na het succes van vorig jaar, wordt dit toernooi nu voor de tweede keer gehouden en opnieuw was het dus een mooie avond. Veel schakers genoten niet alleen van het spelen van de partijen, maar de onderlinge contacten met een hapje en een drankje aan de bar dragen zeker mee aan de succesformule van dit toernooi.

Voor uitslagen en de ranglijst: www.schakendsliedrecht.nl

Op donderdag 13 juli staat de tweede speelavond gepland met ronde 4 t/m 6.

Door de opzet van het toernooi is het dus nog mogelijk om in te stromen en mee te doen. Aanmelden kan via vakantietoernooi.sliedrecht@gmail.com​

Rembrandt Bruil, koploper na eerste speelavond

Rembrandt Bruil, koploper na eerste speelavond