RSB jeugd gaat internationaal


Het doet ons heel veel plezier om te melden dat de RSB meedoet aan het 5e ChessMates Internationale Jeugd Toernooi. Bijzonder is dit jaar dat het toernooi wordt gehouden in Monaco, het roemruchte stadstaatje bekend om zijn glamoureuze monarchie, zijn überluxe superjachten en de Formule 1.
Het toernooi loopt van vrijdag 8 oktober tot en met zondag 10 oktober. Dit sterk bezette internationale toernooi geeft talentvolle kinderen van binnen en buiten de Rotterdamse regio een kans om te strijden tegen sterke leeftijdsgenoten uit Frankrijk, Ierland, Letland en Duitsland in een spannende wedstrijd in 5 leeftijdscategorieën (U-12, U-14, U-16, U-18 en U-20). Zij kunnen strijden voor de eer van hun land en hun team in een officieel FIDE-toernooi tegen heel sterke tegenstanders.
Het team van de Rotterdamse Schaakbond is een combinatie van schaaktalenten uit de regio Rotterdam en landelijke jeugdspelers in de top. Het team vliegt op donderdag 7 oktober naar Monaca en staat onder begeleiding van o.a. Rick Lahaye.

Voor meer informatie: www.chessmates.info.

Downloaden (PDF, 1.42MB)