RSB-jeugd wint opnieuw Hutton-toernooi!


RSB-jeugd wint opnieuw Hutton- toernooi!
 
Op zaterdag 13 oktober werd in Roosendaal het jaarlijkse Hutton-toernooi gespeeld. Dat is het nationale kampioenschap voor de onderbonden bij de jeugd. Er wordt in de vjjf leeftijdscategorieën met viertallen gespeeld. Dat betekent dus, dat minstens 20 jeugdspelers uit de RSB meededen. Ook dit jaar bewezen zij, dat de RSB de sterkste jeugd heeft. De vijf RSB-teams eindigden alle vijf bij de eerste drie van hun categorie. Er werden in totaal vijf ronden gespeeld met een bedenktijd van 15 min. p.p.p.p.+ 10 sec. per zet.
Het A-team bestond uit Robin Lecomte, William Gijsen, Wang Yang en Sybe de Oude. Zij werden tweede in de A-categorie. Het B-team, bestaande uit Elnathan Ghebreab, Dylan Achuthan, Sebastiaan Janse en Dominggus Paays, won zijn  vijf ronden overtuigend en werd daarmee eerste. Dylan en Sebastiaan scoorden 5 uit 5.
Lucas Nguyen, Daniel Franke, Kathleen Velasco, Jannes Westerhof en Qian Huang deden mee in het C-team. Zij eindigden als derde in hun categorie. Het D-team was weer oppermachtig. Dana Verheij, Alan Bakija, Ansh Jakhari en Joaquin Aarts wonnen hun vijf ronden en werden eerste. Ansh kwam tot 5 uit 5.
In de E-categorie eindigde het RSB-team op de tweede plaats. Dit viertal bestond uit Joep Westerhof, Joris Brands, Oscar Verwer en Mees van Batenburg.
Na al deze goede resultaten wekte het geen verwondering, dat de RSB het overall-klassement gewonnen had. Teamleider Jan Sijbesma mocht de grote Hutton-wisselbeker in ontvangst nemen. De RSB-jeugd kwam tot 42 matchpunten en 73 bordpunten en liet de andere onderbonden behoorlijk ver achter zich. Een mooie prestatie! Na afloop was het bezoek aan een lokale Mac-Donalds een welverdiende beloning.
Hieronder de fotogalerij met alle RSB-Huttonviertallen: