RSB verovert wederom de titel bij Huttontoernooi


Alle "Rotterdamse" deelnemers
Op zaterdag 29 oktober 2016 speelden 5 viertallen van de RSB tegen teams van de andere bonden op de Technische Universiteit Delft waar het toernooi gespeeld werd. Het Huttontoernooi is een jaarlijks jeugdtoernooi met de 13 regionale schaakbonden. Per bond kan met maximaal 20 spelers meegedaan worden. Er wordt gespeeld in viertallen gespeeld in vijf leeftijdscategorieën A t/m E. Dit jaar waren in totaal 35 teams van 8 verschillende bonden aanwezig.

Vanaf het begin waren de “Rotterdamse” teams goed bezig.

TTeam A Huttontoernooi 2016eam A met Daniel Zevenhuizen, Kevin Nguyen, Jorik Klein en Wang Yang speelde het gehele toernooi ijzersterk. In de rondes 1 en 2 werd met maar liefst 4-0 gewonnen en in rondes 3 en 4 met 3½ (ronde 5 was een bye). Ze werden dan ook uitgesproken eerste in hun poule met 10 matchpunten.

Team B Huttontoernooi 2016Team B had het een stuk zwaarder, maar graaide ook zijn puntjes binnen. Op bord 1 en 2 zaten de broers Pols Wiggert en Arne gevolgd op bord 3 door William Gijssen en op bord 4 Ting Ting Lu. In de eerste 4 rondes werd het 2-2! In de 5e ronde pakten ze uit met 4-0. Hiermee werden ze derde in hun poule met 6 matchpunten.

 

 

Team C Huttontoernooi 2016

 

Even schrikken was het toen team C in de eerste ronde verloor met 1-3. In de volgende rondes maakten ze dit ruimschoots goed (3½-½, 3-1, 2½-1½, 3-1) en behaalden op die manier 8 matchpunten. Hiermee werden ze op bordpunten tweede achter de Leidsche Schaakbond. Team C bestond uit Dominggus Paays, Tommy Tran, Pascalle Monteny en Cedric Kerkmeester.

 

 

 

Teams D en Team D Huttontoernooi 2016E deden waarvoor ze opgesteld waren: winnen. Team D won 4 van 5 rondes (4-0,Team E Huttontoernooi 2016 3-1, 3-1, 4-0) en de 3e ronde werd gelijkgespeeld. Ze werden hiermee eerste in de poule met 9 matchpunten. De spelers in team D waren: Lucas Nguyen, Liqin Lu, Daniel Franke en Kathleen Wiegmann.

In team E speelden Saad Zubair, Wesley Tjong, Dylan Achuthan en Alan Bakija. Ook zij deden het uitstekend met 3-1, 2-2, 3-1, 2-2 en 3½-½. Hiermee haalden ze 8 matchpunten binnen en de eerste plaats.

 

De matchpunten van alle poules werden bij elkaar opgeteld en de bond met de meeste matchpunten werd de kampioen van het Huttontoernooi. Met 41 matchpunten stond RSB ruim boven de nummer 2. Dat betekende dat de RSB wederom de titel meeneemt, helaas wederom zonder wisselbeker.

Op de terugweg reden Bij schaakmeester Jan Sijbesma in het ziekenhuisde vaders van Daniel en Kathleen samen met Daniel nog langs bij schaakmeester Jan, die vol van spanning in het ziekenhuis het toernooi probeerde te volgen. Op de foto toont Daniel trots de beker aan meester Jan. De jeugd van de RSB heeft ons ook dit jaar weer trots gemaakt.

 

De uitslagen van de groepen kunnen hier bekeken worden:
Poule APoule BPoule C, Poule D en Poule E.
Foto’s kunnen hier bekeken worden: https://www.flickr.com/photos/141554858@N06/albums/with/72157675750926156