Schaaktafels in Capelle


De Capelse Schaakvereniging en wethouder gaan schaaktafels openen

 

De Capelse Schaakvereniging nodigt alle inwoners van Capelle en omstreken uit om te komen schaken op 17 september tussen 13:00 en 16:00 uur. Tijdens de opening zitten leden van de vereniging klaar in alle Capelse wijken. Mocht je de regels nog niet kennen, dan geven de leden je graag les. Op schaaktafelscapelle.nl vind je bij welke tafels de schakers zitten.

In het kader van de bestrijding van eenzaamheid heeft wethouder M. Wilson de afgelopen jaren 13 schaaktafels in Capelle laten plaatsen. De wethouder: “Met de schaaktafels willen we dat de mensen elkaar weer gaan ontmoeten – VerbuurSamen – in de buitenruimte.” Nu de laatste tafel is geplaatst bij het  IJssellandziekenhuis gaan schaakvereniging CSV en wethouder Marc Wilson de schaaktafels officieel openen.

De feestelijke opening gebeurt op zaterdag 17 september van 13:00 tot 16:00 uur door de wethouder in samenwerking met de Capelse Schaakvereniging (CSV). Het officiële gedeelte vindt plaats bij de schaaktafel naast het restaurant Fuiks.

Eduard Hartog, voorzitter van CSV: “Als Capelse Schaakvereniging organiseren we graag deze opening. We hopen met dit initiatief de leefbaarheid in Capelle te verbeteren en een impuls aan de schaaksport in Capelle te geven. Een grote opkomst op 17 september moedigt ons aan om meer evenementen rond de schaaktafels te organiseren. Wij willen als vereniging de jeugd en volwassenen enthousiast maken voor deze koninklijke sport.”

De schaaktafels zijn het hele jaar vrij te gebruiken. Stukken zijn op te halen bij een locatie nabij de tafel. Op de website kun je die locaties vinden, net als video’s met uitleg van de schaakregels.

 

Zie ook: http://radiocapelle.nl/nieuws/15720-capelse-schaakvereniging-en-wethouder-openen-schaaktafels-in-strijd-tegen-eenzaamheid/