Schaken, kanker en geld voor palliatieve zorg


Op woensdagavond 1 juni 2022 togen bijna 100 schakers naar het Topsportcentrum Rotterdam, vlak naast de Kuip van Feyenoord. Zij kwamen voor het goede doel. Een paar potjes snelschaken en tussen de bedrijven door oude bekenden ontmoeten die ook schakers hadden gekend die aan de ziekte kanker waren overleden, of in een stadium van palliatieve zorg verkeren. Zo werden er bijzondere verhalen verteld en herinneringen opgehaald. Ook schakers die niet konden komen doneerden sportief de tien euro inschrijfgeld.

 

Schaken Tegen Kanker

In het oog sprong de vriendengroep van SG KiNG uit Tilburg die bedrukte shirts droegen met de naam Team Konings. Frans Konings is uitbehandeld en hem rest nog palliatieve zorg. En juist Schaken Tegen Kanker is bedoeld om geld op te halen voor mensen die uitbehandeld zijn om hen nog zoveel mogelijk kwaliteit van leven te kunnen geven. Dit sloot goed aan bij wat de vriendenclub van Frans zocht. Soms was een partijtje al afgelopen voordat het startschot had geklonken. Dit alles om onder het genot van een drankje gezellig verder te kunnen praten.

 

Een gezonde balans

Jaarlijks krijgen meer dan 100.000 mensen de diagnose kanker. Grootmeester Loek van Wely opende het toernooi en wees op het belang van wetenschappelijk onderzoek zowel om kanker te bestrijden als om het leven met enkele jaren te kunnen verlengen. Aan een activiteit als deze wilde hij graag meedoen. Hij vond ook dat we de avond niet al te zwaar moesten maken. Een gezonde balans tussen ontspanning met snelschaken en gesprekken wenste hij allen toe.

 

Lees meer…

 

De speelzaal, de Rebound Lounge, werd gesponsord door het Topsportcentrum.