School Vest RSB-Basisscholen­kampioen 2018


Op zaterdagmiddag 7 april werd in de Klim-Op het RSB-Basisscholenkampioenschap 2018 gehouden. Het Erasmiaans Schaakfestijn moest helaas worden afgelast. Een onderdeel van het Erasmiaans Schaakfestijn is het RSB-kampioenschap voor basisscholen, de zgn. Kampioenspoule. Daar moet de RSB-basisscholenkampioen uit voortkomen.

Er waren 5 schoolteams op de Klim-Op aanwezig: De Rank uit Spijkenisse, school Vest uit Dordrecht, Rehobothschool uit Moerkapelle, de Eben Haezerschool uit Capelle a/d IJssel en De Pijler uit Rotterdam. Er werd een halve competitie gespeeld met een bedenktijd van 20 min. p.p.p.p. Eduard Hartog was de wedstrijdleider. Na 5 ronden was de winnaar bekend.

School Vest werd ongeslagen RSB-basisscholenkampioen. De Pijler werd tweede en de Eben Haezerschool derde. Op de vierde plaats eindigde De Rank en de Rehobothschool werd vijfde. Het viertal van school Vest bestond uit: Dana Verheij, Mees van Batenburg, Oscar Verwer en Caia Reijnders. Dana, Mees en Oscar scoorden 4 uit 4. Het team van De Pijler bestond uit Yiming Gores, Anthony Chen, Jaydon Ho en Ivo Klop. School Vest en De Pijler gaan naar het NK, dat dit jaar in Gouda plaats vindt. We wensen deze schoolteams daar veel succes!